Uncategorized

5 tips inför fotbolls-VM

Inlägg i samarbete med Svenska spelautomater

Att det snart är dags för fotbolls-VM är det nog få som har missat. Idag tänkte jag ge 5 tips på saker du kan göra och testa nu i samband med VM.

När det händer något stort som VM så blir det ju alltid lite extra härlig stämning och uppslutenhet. När man har barn tycker jag att man märker det extra. Nils, 8 år, har spelat fotboll i ett par års tid men aldrig riktigt fastnat. Han har spelat fotboll för alla kompisar har spelat typ. Men i vår har det verkligen hänt något. Det märks att det är extra mycket snack bland kompisgänget om VM och de olika spelarna. Frågorna avlöser varandra:

Har Sverige vunnit VM någon gång?
Vilken färg har Tyskland på sina tröjor och varför?
Var är VM någonstans?

Jag tycker därför att det är kul att passa på nu när det är VM och “utnyttja” det lite grann för att testa och hitta på kul saker.

Nils fotboll VM

5 tips inför fotbolls-VM

Här är mina 5 tips på saker du kan hitta på och “rida på” VM-vågen.

  1. Var aktiv med barnen – fixa fram en fotboll och ta med barnen ut och sparka lite boll. Ett roligt och mysigt sätt att umgås. Plus att vi vuxna också får rört på oss lite extra. Du minns väl själv från när du var liten, hur roligt det var när vuxna var med i leken?
  2. Träna flaggor – ja varför har Sverige gula och blå kläder och hur ser Tysklands flagga ut? VM är ett perfekt tillfälle att träna flaggkunskap med barnen. På måndag när vi spelar mot Sydkorea, passa på att ta reda på varför deras flagga ser ut som den gör.
  3. Var ligger det? – När ni ser Sveriges första match på måndag, ta tillfället att ta reda på var Sydkorea ligger. Jag vet från när jag arbetade som lärare hur kass koll unga idag har på karta och geografi, så ta fram kartboken i soffan med barnen.
  4. Fyll ut semesterkassan – Kanske är du en sån där som tippar och slår vad om med vänner och kollegor om hur matcher och tävlingar ska gå? Brukar du ha rätt? Kanske då ska du passa på att försöka dryga ut semesterkassan lite? Hos svenskaspelautomaten.se kan du spela och tippa hur resultaten kommer att bli. På Unibet , svenskaspelautomaten.se/unibet, kan du se oddsen för de olika matcherna.
  5. Uppdatera era snacks – inför event som VM så brukar det komma chips och allt möjligt i VM-skrud. Det kan absolut vara gott med något att mumsa på i soffan men jag tycker att du ska unna dig lite bättre snacks. Här är några tips från mig:

Sötpotatischips

sötpotatischips
Choklad och bananbollar

veganska chokladbollar med banan
Frukthjärtan

gör frukt grönsaker roligare

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar