4 In Äggbaserat

ÄGGMUFFINS MED ORGENAO & SPENAT

För någon vecka sedan så delade jag med mig av ett recept på äggmuffins som jag tycker är ett perfekt mellanmål eller snabb lunch. Det är perfekt att ha ett gäng såna här i frysen för dagar då tiden inte finns.

Häromdagen gjorde jag en variant med oregano och spenat.

Äggmuffins, 12 st

  • 8 ägg
  • 2 dl kokosmjölk eller grädde
  • 60 gr riven ost
  • 150 gr skinka
  • Baby spenat (jag hade två blad per muffins)
  • 12 körsbärstomater
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar

Värm ugnen till 200 grader.

Vispa ägg och mjölk med en elvisp i ett par minuter. Ha i ost och skinka. Krydda med vitlök, salt och peppar.

Fyll muffinsformar (använda gärna en muffinsplåt (men ha extra formar också) till hälften. Ha sedan i spenatbladet. Häll på ytterligare äggsmet. Dela tomaterna och ha i två halvor i varje muffins. Grädda i ca 20 min.

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Jessica Sundberg
    30 oktober, 2015 at 07:50

    Mums, ser väldigt gott ut och smart sätt att laga maten!

    • Reply
      admin
      30 oktober, 2015 at 16:31

      Tack för din kommentar! Det bästa är nästan att man kan ha i vad man vill. Ett perfekt sätt att använda upp resterna som finns kvar i kylen.

  • Reply
    Isabella
    1 november, 2015 at 21:11

    Hej!
    Har precis gjort dessa muffins, de står i ugnen :)
    Tycker din blogg är superbra och har fått massa inspiration tack vare dig! Tack!

    • Reply
      admin
      2 november, 2015 at 06:16

      Vad glad jag blir! Tusen tack snälla du!

    Leave a Reply