Sås, dressing & tillbehör - clean eating

Broccolihummus – god vitaminbomb

Broccolihummus – en god röra som passar till det mesta och full av nyttigheter. Hummus är enkelt att göra och vad du gör den på kan varieras. Det klassiska är ju kikärtor med även broccoli funkar utmärkt. Smidigt att ha klart i kylen och bara ta fram. Hummus är ju även veganskt och ett smidigt sätt att få i sig bra fetter och vitaminer.

broccolihummus

Broccolihummus

Receptet blir ca 2 dl broccolihummus.

Du behöver:

  • 300 gr broccoli (färsk eller fryst)
  • 2 msk tahini
  • 3 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 pressad citron
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka broccolin.
  2. Blanda sedan allt i en matberedera och mixa slätt.
  3. Smaka av.

Förvara i kylen. Håller 7-10 dagar i kylen.

broccolihummus

Gott till din broccolihummus:

Om du gör zoodles, nudlar på zucchini, så är det riktigt gott att blanda ner en rejäl klick broccolihummus.

Om du gör en min omelettwrap eller min glutenfria wrap, så är det gott att breda ut ett lager hummus på innan du lägger på resten av fyllningen.

Jag gillar att tänka utanför boxen med pålägg på mackan. Istället för smör, ost och skinka så tänk nytt. Broccolihummus är riktigt gott på och toppa gärna med ett par bitar paprika, gurka och tomat.

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar