4) Frukost

Chia-pudding med vanilj och jordgubbar

Den här chia-puddingen är gjord på krämig kokosmjölk och tillsammans med vaniljpulvret så ger det en underbar mjuk len smak. Toppad med några färska jordgubbar och kokosflakes så blir det en härlig dessert eller mellanmål. Eller varför inte lyxa till frukosten?

Jag brukar göra mina chia-puddingar ganska små eftersom jag upplever att de är väldigt mättande. Jag beräknar 1 dl vätska per portion och det blir ett litet glas med pudding. Vill du ha mer så ökar du bara på mängderna i samma propotioner.

Chia-pudding med kokos, vanilj och jordgubbar, 2 port

  • 2 dl kokosmjölk
  • 1,5-2 msk chiafrö (olika märken suger åt sig vätska på olika sätt)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 jordgubbar
  • 2 msk kokosflakes

Blanda kokosmjölk med chiafrö och vaniljpulver. Blanda ordentligt så att alla klumpar försvinner. Ställ in i kylen. Efter ca 30 min så ta ut och rör runt igen eftersom fröna har en tendens att sjunka till botten. Låt stå i kylen 2-3 timmar eller över natten.

Ta ut en stund före servering så att den hinner bli rumstempererad (smakerna kommer fram mycket mer då). Toppa med färska jorgubbar och kokosflakes.

IMG_2186[1]

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar