Då var vecka 2 avklarad av min egen omgång av CLEAN28. Halva projektet avklarat. Jag kommer ju att dela med mig under de 4 första veckorna och sen får vi se beroende på intresset från er. Vill ni läsa mer, så berättar jag mer. Denna vecka har gått riktigt bra! Bra träning, god mat, bra resultat. Jag känner mig grymt laddad inför vecka 3!

Läs mer:

>> Vad är CLEAN28?

>> Följ mig i min CLEAN28

>> Första veckan av min CLEAN28

 

Annikas CLEAN28

Sammanfattning av veckan

Förra veckan var ju som sagt lite svajig. Jag hade en tydlig kostplan från start som jag följde under veckans inledning. Sedan hände något mitt i veckan som gjorde att jag valde att helt ändra upplägg. Denna vecka däremot har lunkat på i lagom takt med bra mat och lagom träning. Jag har varit mätt och nöjd. Tagit hand om mig själv. Jag satte upp några mål för mig själv inför denna vecka. En del har gått bra. En del får jag fortsätta att jobba med.

Detta har jag lyckats bra med:

  • Dricka mer vatten
  • Sova ordentligt
  • Äta lågkolhydratskost 

Detta behöver jag jobba mer med denna vecka:

  • Max 4 (helst 3) koppar kaffe per dag
  • Minst 2 besök i gymmet för styrketräning
  • Vardagsmotion och minst 10 000 steg (även om detta är något av en utmaning när man är själv hemma med två små barn och inte bara hipp som happ kan ge sig ut på promenad)

Jag väljer att fokusera på det som gått bra och känner mig nöjd med det. Det har varit en stressfri och rofylld vecka. Jag mår bra, inifrån och ut. Tillfreds. Jag väljer att stanna i den känslan istället för att fokusera på det som inte riktigt gått som tänkt. Det är något som många av oss borde bli bättre på – stanna upp, njuta av det som faktiskt är bra, berömma oss själv och för en stund helt strunta i allt som kanske är mindre bra.

svartavinbäg

Resultat

Har jag fått några resultat då? Nu har jag medvetet hållit dig på halster ett tag. Men jo då, klart att en vecka med sinnesro, bra mat, träning och sömn ger resultat. Veckans resultat på vågen är minus 2 kg. Tjoho!  En del är vatten men absolut inte alls. Även skillnad på måttbandet som försäkrar att saker har hänt. 

Det är skillnaden på mina mått som gör mig mest nöjd denna vecka. Jag har minskat flest cm runt midjan men även lite runt höft och lår också. Jag är en sån där person som alltid minskar lättast på överkroppen. Rumpa lår vill min kropp ogärna ta energi ifrån. Ansiktet har smalnat av och dragen syns bättre. Mitt så kallade carb face är borta. Vigselringarna sitter löst. Det är skönt att känna att kroppen reagerar så här bra. 

Matdagbok

Det har varit så skönt att slippa hunger och blodsockerdippar som under förra veckans första dagar. Det är en underbar känsla att komma på att det är 4 timmar sedan man senast åt och man fortfarande inte är hungrig. Att ha ett stabilt blodsocker är verkligen jätteskönt! Inget sug, jämnt humör, ingen panikhunger.

Måndag

kl 8:30 – paleolatte och 1 kokt ägg

kl 12:30 – stekt kyckling med cole slaw

kl 17:00 – ugnsbakad lax, blomkålsmos, örtsås, avokado

kl 20 (efter träning) – mikromacka med ost, 5 mandlar

 

paleolatte2

Tisdag

kl 8:30 – chiapudding med hallon och blåbär, 2 kokta ägg

kl 13 – omelett på 2 ägg, stekt i 2 tsk olja, sallad

kl 17 – sesampanerad torsk med broccolimos

chiapudding med bär liggande

Onsdag

kl 8:30 – paleolatte och 1 kokt ägg

kl 13 – varmrökt lax och sallad på färsk spenat, tomater, feta ost och oliver

kl 17 – Kycklingpaj med sallad

kl 20 (efter träning) – smoothie på kokosmjölk och jordgubbar, 1 kokt ägg

Torsdag

kl 8:30 – paleolatte och 1 kokt ägg

kl 13 – Paj från igår med sallad

kl 17 – stekt korv med 85 % kött, broccolimos på 150 gr broccoli och 2 msk smör

korvmedbroccolimos

Fredag

kl 8:30 – Scrambled pancakes med blandade bär

kl 13 – Stekt kyckling, falsk potatissallad och grönsaker

kl 17 – grillat kött, cole slaw, baconlindan sparris, halloumi och grönsaker

kl 20 (efter träningen) – chia-pudding på 1 dl kokosmjölk och 1 msk chiafrö, 2 kokta ägg

Lördag

kl 9 – Chiapudding med blåbär och hallon

kl 13 – ”varma mackor

kl 17 – rester från gårdagens middag

kl 20 – 2 rutor mörk choklad 86 %

chiapudding med bär

Söndag

kl 8 – Kokosgröt

kl 13:30 – Wrap med kyckling och grönsaker

kl 17:00 – Köttfärsås och strimlad vitkål med parmesan

kl 20:30 (efter träning) – 2 kokta ägg, lite skål med kvarg och färska bär

Så här gott kan man alltså äta och mina 2 kg på en vecka – visst är det fantastiskt!

Träningen

Förra veckan satte jag upp som mål att satsa mer på styrka. Lite mer har det blivit med inte helt enligt plan. Löpningen har varit galet tung. Jag springer 3 gånger per vecka enligt en upptrappningsprogram. Just nu inför Midnattsloppet i augusti. Därför ”måste” jag hålla igång löpningen. Hade det inte varit för det så hade jag lagt löpningen åt sidan just nu. Cykel och styrketräning är inga problem på lchf. Löpning däremot är en nära döden upplevelse. N O L L ork och ben fyllda med cement som typ viker sig under kroppen. Jag vet att det blir bättre när kroppen ställt in sig på bättre fettdrift igen, istället för glukos. Men just nu är löpningen i n t e kul. När jag sprang i fredags var det två tankar som gick runt i skallen:

  1. Fy f’**n vad jag hatar att springa utan kolhydrater.
  2. Fy f’**n vad jag är grym som gör det ändå.

Men innerst inne vet jag att jag nog egentligen borde låta löpningen vara tills kroppen ställt in sig bättre. Att stressa kroppen så som löpningen gör nu, gör nog tyvärr mer skada än nytta sett till mina mål. Stress och kortisol är en av de största hindren vid en viktnedgång.

Annikablommor

Söndagens lång-löpning gick dock mycket mer smärtfritt än fredagens runda. 10 km som kändes helt ok. Det gav mig ny energi. Men ska verkligen få till mer styrka under veckan som kommer. 

måndag – styrka rygg och spinning 50 min

tisdag – promenad 45 min

onsdag – löpning korta intervaller, core-styrka

torsdag – vila

fredag – löpning 40 min

lördag – vila

söndag – löpning 60 min

Inför nästa vecka

Så inför nästa vecka – håll igång de positiva tankarna, drick mindre kaffe och träna mer styrka. Du som också satsar på din hälsa, hur har din vecka varit? Dela gärna med dig i kommentarerna och ge inspiration både till mig och de andra läsarna.

Vill du hänga på CLEAN28 i august?

22 augusti drar nästa omgång av CLEAN28 igång där jag som kostrådgivare hjälper dig till bättre hälsa och ökat välmående. Läs mer om upplägget här och maila mig på annika@cleaneatingbyannika.se för att boka din plats.

CLEAN28 rektangel