5) mellanmål/ Glutenfritt bröd - clean eating/ Veganskt - clean eating

Enkla kex utan gluten & mjölk

Här har du ett busenkelt recept på små ljusa kex som passar perfekt till ostbrickan eller te-fikat. De innehåller bara 3 ingredienser och tar ca 15 min att fixa. De är naturligt fria från gluten och mjölk och även lågkolhydrat.

Jag tycker att recept på glutenfria kex ofta innehåller hela fröer, vilket är gott men ibland blir jag sugen på något mer fint och mindre grovt. Då passar det här receptet perfekt. Enkelt dessutom.

ljusa kex glutenfria mjölkfria paleo lchf

ljusa kex glutenfria mjölkfria paleo lchf

ljusa kex glutenfria mjölkfria paleo lchf

Enkla kex utan gluten & mjölk

Ett enkelt recept på goda ljusa kex som bara tar 15 min att slänga ihop. En sats blir ca 8 små kex. Riktigt goda att knapra på med en klick chia-sylt och en varm kopp te.

Du behöver:

  • 2-2,5 dl mandelmjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke tills det formar en deg. Det ska vara samma konsistens som klasissk mördeg (ev lite kladdigare men hyffsat formbar).
  3. Forma en boll och läss mitt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Lägg över ytterligare ett pappar och kavla ut degen mellan pappren tills degen är ca 3 mm tjock.
  5. Degen kommer att bli avlångt rund. Skär gärna av de rundade ändarna och placera så att det blir mer av en kvadrat eller rektagel. Kvala igen.
  6. Nagga lite med en gaffel.
  7. Grädda i 8-12 minuter.
  8. Skär i bitar efter gräddningen. Ca 4*4 cm.

clean eating by annika

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar