10) Lunch & middag

Fräsch och enkel sallad med varmrökt lax

Inlägget innehåller annonslänk för produkt hos Bodystore.com

Känns verkligen som det blir mer och mer höst i luften för varje dag tycker jag. Idag började även Nils 1an så nu är höstterminen igång. Vi föräldrar fick vara med en stund på morgonen och det var så kul att få dela stunden. Minns själv när jag började 1an. Minns att mamma var med och att jag hade på mig en vit kjol med spets. Tänk att min lille kille är så stor redan!

börja skolan

Efter stunden i skolan har dagen gått i ett enda race känns det som. Jag har jobbat med CLEAN28, tagit kort och skrivit utkast för samarbete som kommer upp senare i veckan, lunchtränat och dessutom filmar jag hela dagen idag. Gör min första vlogg för min YouTube-kanal och gör en så kallad ”what I eat in a day”-video. Den kommer komma upp imorgon är planen. Dagen har helt enkelt rullat på och timmarna har verkligen flugit förbi. Jag var tacksam att jag fixade matlådor igår så att allt var klart och bara att värma förut.

Vissa dagar har man helt enkelt inte tid att fixa mat. Det ska gå snabbt och enkelt. Ibland blir det vid de tillfällena, när tiden inte finns, som vi kan göra lite sämre val. Vi liksom bara tar något. Men det finns många bra val som inte tar lång tid alls att fixa. Ett exempel på det tänkte jag tipsa om idag – low carb pasta-sallad med varmrökt lax.

Laxen är köpt färdig i fiskbilen. Low carb-pastan fanns i skafferiet och peston i kylen. Släng ihop och ner med lite ruccola och tomater så är det klart- Perfekt eller hur? 

varmrökt lax

varmrökt lax

Supersnabb low carb pastasallad med varmrökt lax och pesto, 1 port

  • 1 portionsbit varmrökt lax
  • 1 portion low carb pasta
  • En klick pesto
  • Ruccola eller annan bladgrönsaker
  • Några körsbärstomtater
  • Ev lite frö att toppa med (jag tog pumpa och chia)

Skölj pastan och blanda med pesto och grönsaker. Toppa med laxen. Maten är klar!

Vad är low carb pasta?

Low carb pasta (finns även som ris och nudlar) är en sorts pasta som är gjord på mjöl från konjacrot (Amorphophallus konjak). Den är väldigt låg i kalorier ( 5 kcal per portion) och innehåller typ inga kolhydrater (0,5 gr per portion). Naturligt från från gluten och laktos/mjölk. Perfekt när du är sugen på en rejäl portston pasta men gärna skippar kolhydraterna. Jag har alltid ett lager i mitt skafferi. Även barnen gillar dem. De har ingen smak utan ger liksom bara konsistensen och tuggmotståndet hos pasta.

clean eating by annika

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar