15) Crossfit & träning/ Mina kurser/ Viktminskning/ VILA & ÅTERHÄMTNING

Hälsosatsningen – nå dina mål en gång för alla

Hälsosatsningen är mitt stora projekt inför 2017 och något som jag funderat och filat på under hösten och vintern. Jag är så himla nöjd med slutresultatet och jag är så sugen på att få dra igång första omgången 9 januari nästa år. Det kändes som om de sista bitarna föll på plats när samarbetet med Maria Lavestedt Segeblad blev klart. Hälsosatsningen innehåller verkligen alla delar som behövs för en hälso- och livsstilsförändring som verkligen fungerar och ger resultat som håller i längden. I det här inlägget berättar jag allt som upplägg, datum och priser.

Maria – drivkraften bakom Bootrun

Jag blev först bekant med Maria för drygt ett år sedan när vi båda var med i ett gemensamt hälso- och träningsbloggssamarbete. Maria är en fantastisk inspiratör och om du inte reda följer henne på hennes blogg och instagram (@marialavestedtsegeblad) så rekommenderar jag dig verkligen att följa henne. På hennes instragram lägger hon regelbundet upp filmer med enkla träningsövningar som kan göras i vardagen.

Maria är certifierad trail/outdoorledare, utbildad hälsopedagog, personlig tränare, löpcoach och själv frälst trallöpare. Hon driver idag Bootrun som erbjuder träning i alla möjliga olika former. Jag är fantastiskt nöjd och stolt över att kunna erbjuda er träning av Maria i vårt gemensamma projekt Hälsosatsningen.

maria-bootrun

Vad är Hälsosatsningen?

Under 2016 körde jag flera omgångar av CLEAN28 och jag kände mig jättenöjd med det upplägget som helhet men det var en sak som gnagde hos mig – 4 veckor är för kort tid. Alldeles för kort tid. Jag förstod på deltagarna att de efter 4 veckor lätt hamnade i gamla vanor igen. Jag fick flera mail från tidigare deltagare som beskrev hur de mådde så bra av kosten i CLEAN28 och ville tillbaka dit efter att ha tappat fokus och motivation efter de 4 veckorna tillsammans.

Efter de 4 veckorna i CLEAN28 så beskrev deltagarna hur de minskat flera kg i vikt, blivit av med värk, kände sig piggare, sov bättre, hade radikalt mindre sötsug, hade lugnare magar med mera. Men efter de 4 veckorna var det flera som trillade in i gamla vanor igen. De nya hälsosamma vanorna i CLEAN28 hade alltså inte satt sig ordentligt under de 4 veckorna och vardag, jobb, måsten och stress gör det lätt att trilla tillbaka i gamla vanor igen. Det var där min tanke först väcktes om ett nytt förbättrat upplägg av CLEAN28.

I Hälsosatsningen väljer man om man vill delta i 4, 8 eller 12 veckor. För en del av oss räcker 4 veckor men min erfarenhet är att de flesta behöver längre tid. 12 veckor är det som brukar anses behövs för att få nya vanor att riktigt sätta sig och bli en del av en ny livsstil. Under veckorna ingår kostrådgivning och mental träning och man kan även välja om man vill lägga till träning från Maria.

Hur har CLEAN28 förändrats?

Jag kommer inte längre att erbjuda CLEAN28 i den form som det tidigare har haft. CLEAN28 har helt enkelt blivit de 4 första veckorna av Hälsosatsningen. Men innehåller är helt förändrat. Du kan längre ner i inlägget se en översikt över vad varje vecka innehåller. Om du har  deltagit i CLEAN28 så ser du att de fyra första veckorna har fått nytt innehåll. CLEAN28 har alltså fått sig en rejäl uppdatering.

Hur Hälsosatsningen är upplagd

Hälsosatsningen består av 3 etapper a 4 veckor och man väljer om man vill hänga på i 4, 8 eller 12 veckor. Basen är kostrådgivning och mental träning. Inför starten får alla deltagare ett omfattande material samt 2 olika menyer att följa om man vill. En meny för lågkolhydratkost och en för paleo. Det medföljer även häfte med många recept. Allt material skickas via mail i pdf-format. På det kan man lägga träning om man vill. Nedanför ser du en översikt över varje veckas innehåll sett till kost och mental träning.

 
Kost
Mentalt
 
1
Matdagbok och evolutionär kost
 
Test: Hur ser din kost ut idag och hur får den dig att må
Målformulering och hur du lär dig att skilja på hunger och sug.
 
2
Hur påverkas vi av det vi äter?
Livshjulet
 
3
Kost och träning
Hur du lär dig att skilja på hunger och sug.
 
4
Syra-basbalansen
Att ”unna” sig
 
5
Vi lägger till fler livsmedel
 
Vilken ätartyp är du?
 
6
Socker och sockerberoende
Hur vinner över suget när det kommer
 
7
Hur vet man om man lider av inflammation?
Att bli ifrågasatt
 
8
Hantera, tillaga och förvara din mat för att maximera näring och minimera kemikalier
Vilka tankar pågår i ditt huvud? Vilka ”livssanningar” har du om dig själv och hur du ifrågasätter dem.
 
9
Utvärdering av veckorna som gått. Hur vill du att ditt förhållande till kost ska se ut på lång sikt?
 
Utvärdera och skapa ny målformulering
 
10
Kost for hormonell balans
Vikten av stresshantering för hälsa och viktnedgång
 
11
”Den vita maten” – hur socker, mjöl och mjölk påverkar vår hjärna och fungera som droger.
Vanliga tankefällor som får oss att misslyckas.
 
12
Utvärdering av veckorna som gått. Hur har din kost och ditt mående förändrats?
Utvärdera och uppdatera ditt livshjul

Vi har en gemensam grupp på Facebook som vår mötesplats. Där besvarar jag och Maria frågor dagligen. Vad gäller kost och mental träning har man även möjlighet att en gång mer vecka fråga mig sin egna mer personliga frågor via mail. 

Upplägg för träning

Vad gäller träning har man två olika val:

 1. 2 filmade träningspass per vecka där Maria visar övningarna med möjlighet att ställa frågor i Facebook-gruppen.
 2. individuell coachning av träning med planering efter individens behov och mätsättning. Möjlighet att ställa frågor både i gruppen på Facebook och 1 mail/vecka.

Som deltagare i Hälsosatsningen så väljer man om man ”bara” vill köra kost och mental träning eller om man även vill ha träningsbiten. 

Priser

Priset beror lite på vilka delar du vill ha med och hur många veckor du väljer att hänga på. Om du från start signar upp dig för fler veckor än 4 så blir priset billigare. Se nedan för alla priser. Givetvis kan man ta 4 veckor i taget utan att boka i förväg men då är det ordinarie pris som gäller. 

Delbetalning är ok för 4 veckor i taget. Dvs man kan signa upp sig för 8 eller 12 veckor från start för att få ett lägre pris men betala 4 veckor i taget.

Ångerrätt gäller enligt konsumentsköpslagen och är 14 dagar. Det vill säga inom 14 dagar från startdatum finns möjlighet till att ångra sitt köp. Här kan du läsa vad som står i lagen. Du utnyttjar din ångerrätt genom att ta kontakt med mig via mail inom 14 dagar från startdatum.

 
4 veckor
8 veckor
12 veckor
Kost och mental träning
1000
949 * 2
899 * 3
Träningsalternativ 1
599
499 *2
399 *3
Träningsalternativ 2
999
899 * 2
799 * 3
 
 
 
 
Exempel 1:
Kost och mental träning i 4 veckor. Pris: 1000 kr
Kost och mental träning i 8 veckor. Pris 1898 kr
Kost och mental träning i 12 veckor. Pris 2697 kr
Exempel 2:
Kost, mental träning och träning alternativ 1 i 4 veckor. Pris: 1599 kr
Kost, mental träning och träning alternativ 1 i 8 veckor. Pris: 1947 kr
Kost, mental träning och träning alternativ 1 i 12 veckor. Pris: 3894 kr
Exempel 3: 
Kost, mental träning och individuell träningscoachning i 4 veckor. Pris: 1999 kr
Kost, mental träning och individuell träningscoachning i 8 veckor. Pris: 3696 kr
Kost, mental träning och individuell träningscoachning i 12 veckor. Pris: 5094 kr

Det är flera omgångar av Hälsosatsningen inplanerade under 2017 men den först omgången drar igång måndag 9 januari.

Boka din plats

För att boka din plats så mailar du mig på annika@cleaneatingbyannika.se. Berätta då vilken form av upplägg du önskar, dvs hur många veckor och om du vill ha med träning och i så fall i vilken omfattning. Detta ska bli galet jul och jag och Maria ser fram emot att få dela resan med dig. Är det inte en perfekt gåva till dig själv att unna dig den bästa starten på 2017?

Annat som kan intressera

4 Kommentarer

 • Reply
  CEA julkalender 2016 – lucka 24 | Clean Eating by Annika
  24 december, 2016 at 07:01

  […] Igår la jag upp ett inlägg med all info om Hälsosatsningen som drar igång 9 januari nästa är. Det är ett upplägg som jag slipat på under hösten och som jag ser enormt mycket fram emot att få dra igång. Det är ett samarbete mellan mig och Maria Lavestedt Segeblad och det kommer att bli sååå bra! Du hittar inlägget med all info HÄR. […]

 • Reply
  Carita
  24 december, 2016 at 07:37

  Har tyvärr på grund av tidsbrist (barnens aktiviteter, nytt heltidsjobb), inte orkar ta tag i min egen hälsa/träning på över ett år. Detta pris skulle vara en hjälp på väg att börja igen…

 • Reply
  Nytt år, nya möjligheter! - Liltraining - Maria Lavestedt Segeblad
  2 januari, 2017 at 12:03

  […] på måndag startar Hälsosatsningen igång som jag gör tillsammans med Annika, ett samarbete som vi tror på väldigt mycket då det är något vi båda önskade. Här finns […]

 • Reply
  Ny omgång av Hälsosatsningen – 30/1 | Clean Eating by Annika
  17 januari, 2017 at 12:32

  […] Du kan läsa allt om Hälsosatsningen HÄR. […]

 • Lämna ett svar