En viktig sak för mig är att inte sätta upp förbud för mina barn med vad de ”får” och ”inte får” äta. Med det sagt så finns det en del matval som jag vill undvika att ge mina barn, och så främst produkter som är sprängfyllda med tillsatt socker. Då tänker jag att det är viktigt att hitta bättre alternativ. Det goda utan allt tillsatt skräp. 

En typisk sådan produkt som är poppis bland barn är ju risifrutti. Detta är min en av mina varianter på risifrutti. Denna är baserad på naturell yoghurt och passar perfekt som frukost eller mellanmål alla dagar i veckan.

Själv undviker jag mejerier helt just nu (vill få bukt med min ömma mage och bli kvitt mitt sötsug) men om du inte har problem med mejerier så är det här lika enkelt Om gott. Och barnvänligt till tusen!

Kesofrutti, 2 port

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 dl keso
  • 1 tsk vaniljpulver

Blanda allt i en bunke. Häll upp i två skålar och toppa med nötter, frön, bär eller annat som du har hemma. På bilden har jag toppat med lite av min Kardemumma-musli och några blåbär.