27) Glutenfria kakor utan socker

Mjuk pepparkaka – glutenfri, mjölkfri

Som ni vet så längtar jag som en tok efter jul. Hyacinterna blommar redan här hemma och i helgen åkte stjärnor upp och ljusstakar fram. Tycker det är så mysigt med ljusen! Den första glöggen är också drucken och julbaket är igång och idag tänkte jag tipsa om ett recept på en god mjuk pepparkaka. Perfekt till advents-fikat!

julbilder-1

Mjuk glutenfri pepparkaka

Du behöver:

  • 150 gr kokosolja
  • 1,5 msk pepparkakskrydda
  • 4 ägg
  • 4 msk björk- eller kokossocker
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader och smörj en sockerkaksform (behöver ej ströas). Smält sedan oljan tillsammans med kryddorna på svag värme i en kastrull. Dra åt sidan och låt svala. 
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt med en elvisp. Rör sedan försiktigt ner de torra ingredienserna och försök att inte röra ut för mycket fluff/luft ur äggen. Vispa bara tills allt är blandat. Inte mer.
  4. Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter eller tills den är torr i mitten (känn med sticka). Låt sedan kakan vila en stund  innan du vänder den upp-och-ner och sedan ytterligare en liten stund under formen innan du lossar den.

 

mjuk-pepparkaka-3

mjuk-pepparkaka-2

Andra goda recept till julbaket:

Baka gärna något av mina recept inför helgens adventsfika och njut av tillsammans med familj och vänner. Hjälp mig att visa fler att man faktiskt kan baka gott utan socker och vitt mjöl. Hoppas ni får en mysig stund!

Annika

Annat som kan intressera

2 Kommentarer

  • Reply
    Karin
    22 november, 2016 at 21:15

    Tackar ?! Detta ska jag testa ?!

  • Reply
    Recept att testa | Pearltrees
    5 december, 2016 at 16:30

    […] Paleo Chocolate Cookies (I Can't Get Enough of These) Chocolate Zucchini Muffins (The Best I Ever Had) Mjukpepparkaka – utan gluten och vitt socker | Clean Eating by Annika. […]

  • Lämna ett svar