Det här receptet började som ett försök till kanelbullar utan mandelmjöl för att jag ville göra en nötfri variant. Inga kanelbullar blev det, men riktigt goda så jag ville ändå behålla receptet och gjorde om det till muffins helt enkelt.

Muffins med kanel och kardemumma, ca 10 st

Vispa äggen med elvisp några minuter tills det är fluffigt. Rör sen ner sötningen.

Smält smöret och låt svalna en stund. Rör sedan ner smöret och grädden i äggsmeten.

Blanda kryddorna och de torra ingredienserna i en bunke vid sidan av. Rör sedan ner i äggsmeten och se till att det blandas ordentligt men rör inte för mycket för att behålla så mycket luft i äggen som möjligt.

Låt svälla minst 5 minuter. Klicka sen ut i muffinsformar. Jag hade inga fina formar så jag valde att ta bort dem efter gräddning.

170 grader varmluft ca 10-15 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *