Äta Clean

Olika typer av kokosmjölk

I allt fler recept så används olika typer av kokosmjölk istället för vanliga mejeriprodukter. Det finns många olika varianter av kokosmjölksprodukter och ibland kan det vara svårt att veta vilken man ska välja.

Om jag ska göra en vanlig smoothie så brukar jag använda vanlig kokosmjölk som bas. En favorit är den ekologiska från kung Markatta. Den är som vanlig mjölk i konsistensen, dvs rinning. Om den har stått på hyllan ett tag så kan den ha separerat sig men det är bara att röra runt med en sked så blandas den igen.

(null)

Om jag är ute efter lite mer ”gräddigt” så är Santa Marias extra creamy toppen att använda. Den är riktigt krämig och så god!

(null)

Det finns också kokosgrädde men det är en relativt ny produkt och kan vara lite svår att hitta än. Jag har hittat den på Ica Maxi. Den är mycket tjockare i konsistensen än vanlig kokosmjölk. Den kan till och med vispas som grädde och till exempel användas till tårta. Den är riktigt god och ett bra substitut om man vill undvika vanlig grädde.

DSC_1436

 

Här hittar ni ett äldre inlägg om kokos om ni vill läsa lite mer.

 

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar