Om mig

annika malm

Jag brukar säga att äta är bland det bästa jag vet. Jag älskar att äta gott och att äta rejält. Det har jag haft med mig ända sedan barnsben. Som liten ledde det till en kraftig övervikt men även magproblem så som ibs eftersom jag inte alltid har gjort de bästa valen för min kropp. Som ung vuxen kom jag till en vändpunkt och mer eller mindre över en natt, la jag om min kost och började successivt hitta fram till en kosthållning som är rätt för mig. Svaret var en glutenfri lågkolhydratkost.

Min kostomläggning förändrade mitt liv på så många sätt. Att få äta sig mätt på god mat och slippa sug är en fantastisk känsla. Likaså att slippa en svullen och bullrig mage. Jag har PCOS, en hormonell rubbning som ca 10 % av Sveriges vuxna kvinnor lider av, som även den har lindrats av mina kostval.

Jag startade mina sociala kanaler 2014 och 2015 utbildade jag mig till kostrådgivare med inriktning mot evolutionär kost, paleo och lchf. Jag älskar att skapa recept och dela kostråd som hjälper andra att må bättre.

Mina kanaler började med inriktning på renodlad lchf, därefter har jag haft en period då jag varit mer liberal med kolhydrater i min kost. Men på samma sätt som pendeln svänger, så är jag nu tillbaka där jag startade – vid lchf. Genom att säga detta vill jag lyfta fram att många av mina recept inte är lchf men att jag håller på att gå igenom, uppdatera, förtydliga och i vissa fall rensa bort.

När jag inte står i köket för att skapa recept och hitta rätt ljus för foto, så arbetar jag på världens bästa skola som legitimerad lärare åk 4-9 eller kör tunga marklyft och kettlebell swingar i mitt happy place – Crossfit Njord.

Vill du komma i kontakt med mig så når du mig enklast på mail: annika@annikamalm.se.

Så kul att du har hittat hit och jag hoppas du ska trivas här samt hitta det du söker.

annika malm
annika malm