Viktminskning

Utvärdering av mina 4 veckor med CLEAN28

I söndags avslutade jag min fyra veckor med CLEAN28. CLEAN28 är ett kostupplägg för viktminskning som jag har arbetat fram. Du kan läsa mer om det här. Idag är det dags att utvärdera och dela med sig av tankar, erfarenheter och resultat.

Läs mer:

>> Följ mig i min CLEAN28

>> Första veckan av min CLEAN28

>>  CLEAN28 vecka 2

>> CLEAN28 vecka 3

Annikas CLEAN28

Veckan som gått

Vecka 4 har varit en vecka då livet kom emellan. Så är det med livet. Saker händer. Saker dyker upp. Men när man genomför ett projekt som CLEAN28 så har man två val. Antingen lägger man det åt sidan (vilket tyder på att man egentligen inte är 100 % motiverad) eller så planerar man och får ihop både livet och sina egna mål (man är sant motiverad och vill verkligen). Tyvärr blev det alternativ 1 för mig. Inte medveten, utan omedvetet. Jag tappade fokus.

Jag inser att det andra valet hade varit bättre men nu blev det som det blev. Ingen idé att klanka ner på sig själv och skapa negativ energi. Jag fokuserar ändå på det positiva. Jag tränade riktigt bra. Maten var också bra. Lite onödiga mellanmål och småätande (dock av bra mat) som jag egentligen inte hade behövt. Jag skrev inte någon matdagbok så jag har tyvärr ingen sådan att dela med mig av till er. Men i stort har jag ätit som under vecka 2 och 3 men med lite mer naturella nötter och bär i form av onödigt slentrianmässigt småätande (inte hungrig utan uttråkad, stressad, sysslolös) och lite vattenmelon till ett par frukostar. I fredags åt jag även ca 1,5 dl av glass från Add Ice Cream. (Deras cookie dough glass är to die for!!)

bananplättarmedchiasylt-940x627

Träningenhjärtalöpning

Träningen har som sagt gått bra. En positiv sak med att ha en lopp inbokat är den positiva pressen att få träningen att bli av. För min del är det Midnattsloppet som stundar nästa helg. Så här har min träningsvecka sett ut:

måndag – spinning 50 min

tisdag – vila

onsdag – löpning korta intervaller, styrka rygg och axlar

torsdag – vila

fredag – löpning 40 min plus benstyrka

lördag – löpning

söndag – spinning 50 min

Mycket cardio och lite för lite styrka. Men nöjd med att jag fick in lite benstyrka under fredagens löppass. 

Resultat

Hittills har jag ju gått ner 0,6 + 2 + 0,6 så totalt under de tre första veckorna 3,2 kg. Denna vecka blev det minus 0,5 kg. Så totalt på de här fyra veckorna blev det 3,7 kg. Stämmer ju bra med erfarenheten att mina deltagare i CLEAN28 har minskat 3-4 kg. Hade jag haft bättre fokus på kosten den här veckan så hade jag antagligen också kunnat få till en ännu bättre siffra. Men känner mig nöjd trots allt. Målet som jag satte upp inledningsvis var ju 0,5 kg per vecka eftersom en långsam viktminskning är den som håller i längden.

Vill du hänga på CLEAN28?

22 augusti drar nästa omgång av CLEAN28 igång där jag som kostrådgivare hjälper dig till bättre hälsa och ökat välmående. Egentligen är gruppen full men om någon verkligen vill hänga på så kan jag nog lösa det. Men all kontakt måste gå snabbt då för jag kommer börja förberedelserna nu innan helgen.

Som deltagare i CLEAN28 får du:

  • Individanpassade kostråd baserade utifrån ditt nuläge och ditt mål. Jag utgår helt från varje deltagares behov och mål när jag lägger upp hans eller hennes kostplan. För en del klienter så rekommenderar jag en form av lågkolhydratkost som baseras på grönsaker, kött, fisk, ägg, nötter och naturliga fetter och för andra rekommenderar jag att lägga till en del långsamma kolhydrater från till exempel rotfrukter, glutenfria spannmål som havre och bovete, quinoa och sötpotatis. 
  • Verktyg för portionskontroll. Jag lär sig enkla sätt att hålla koll på din kost och portionsstorlek utan att väga maten och räkna kalorier.
  • Material. Varje deltagare en individanpassat kostplan, ett kosthäfte där kosten och upplägget beskrivs, veckoöversikts-mallar för att hålla kost på sin mat samt ett häfte med över 50 recept.
  • Enskild rådgivning veckovis. Varje deltagare har möjlighet att en gång per vecka ställa alla sina frågor direkt till mig och få eventuell hjälp vidare om man stöter på hinder. Totalt 4 mail. Extra enskild rådgivning kan köpas till om det önskas.
  • Sluten facebookgrupp med stöd från de andra deltagarna. Alla deltagare har en gemensam plattform i en sluten facebookgrupp där man får stöd, peppning och inspiration från de andra deltagarna. Just gruppdynamiken är något som flera tidigare deltagare har lyft fram liter extra som något som hjälpt dem. 
  • Fortsättning. Efter 4 veckor i CLEAN28 har man möjlighet att fortsätta vidare till steg 2 om man önskar. I CLEAN28 ligger fokus på mer långsiktighet än under de första steget.

Ord från tidigare deltagare:

Jag gick ner ca 4 kg. Mitt sötsug försvann. Jag är jätteglad och tacksam över denna grupp och satsning på mig själv.
Mitt mål med clean28 var få ordning på sötsuget och få en lugnare mage efter utmattningsdepression. Har jag lyckats? Ja, för första gången i mitt 37-åriga liv ser jag ett ljus. Tidigare försök att få ner godisintaget har alltid slutat i hetsätning.Ett plus de här veckorna är -2,8 kg på vågen vardera 3 cm låret och stussen. Tack Annika för att du har gett mig hopp!

Minus 2,7 på vågen, 3 cm i midjan och 2 cm runt låret. Grymt nöjd med resultatet, vågade inte riktigt tro på att min stackars kropp skulle våga släppa något alls efter allt bantande genom åren. Andra hälsovinster som att jag inte haft ont i magen på 4 v, bättre hud och framför allt att jag är så mycket piggare får mig absolut att vilja fortsätta med den här kosten. Stort tack Annika!

Här kan du läsa ett blogginlägg av träningsbloggaren Camilla om hennes tankar efter CLEAN28.

Maila mig på annika@cleaneatingbyannika.se för att boka din plats.

Nästa omgång av CLEAN28 drar igång 19 september.

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar