Idag tänkte dela 5 favoritrecept på pannkakor och plättar. Traditionella pannkakor är ju baserade på vetemjöl som ställer till det för många av våra magar och är dessutom otroligt näringsfattigt. Men pannkakan i sig är ju ett perfekt format av mat. De kan ätas varma, kalla, med bär och sött eller med mer traditionellt pålägg som ost och skinka som en variant på macka. Jag brukar göra ganska rejält med pannkakor när jag väl gör dem just för att det är så bra att ha några kalla över i kylen till senare. Dessutom går det alltid hem hos  barnen som inte säger nej till en pannkaksrulle med lite nötsmör i till mellanmål eller kvällsmat. 

5 recept på glutenfria pannkakor & plättar

Alla recepten är naturligt glutenfria och rika på protein. Några av dem är låga på kolhydrater och några är högre. Det finns med andra ord något för alla. Vilken är din favorit?

Kesoplättar med kanel och kardemumma

Kesoplättar, som jag kämpade i början innan jag fick till dem. De vill bara fastna i pannan och blev inte alls fina. Men så kom jag på tricket – låg värme och is i magen. Ha inte för hög värme, högst medel, och vänd inte för tidigt. Låt dem stelna till på ovansidan innan du vänder. Riktig proteinbomb med protein både från ägg och keso. Även låg i kolhydrater. Jag gillar smaksättningen med kanel och kardemumma men du kan köra dem helt naturella också. Här hittar du receptet (länk).

Hasselnötspannkakor

Det här är ett recept som ger tunna och fina pannkakor. Smaksatta med kardemumma och hasselnötter. Mums! Du hittar receptet här (länk).

Bananpannkakor

När jag upptäckte detta recept och smakade mina först bananpannkakor – sååå gott! Var så glad över att ha hittat ett recept på nyttiga pannkakor som var så enkla att slänga ihop. Stort plus för att de är en stor favorit hos barnen. Här hittar du receptet (länk).

Proteinplättar

Här är ett recept på plättar som är perfekt återhämtning efter träningen. Jag skrev lite om mina tankar kring proteinpulver tidigare i veckan och du kan läsa det här (länk).Du hittar receptet här (länk).

Scrambled pancakes

Sist men inte minst en liten annorlunda variant av pannkakor – en mix av pannkakor och äggröra. De är ett perfekt alternativ de dagar man inte har så mycket tid eftersom man inte behöver vända dem en i taget utan bara kör ner hela smeten i pannan. Här hittar du receptet (länk).

Nya designen

Jag hoppas att du blir nyfiken på något av recepten ovanför. Innan jag går så tänkte jag bara gör dig uppmärksam på att jag fixat lite med menyn högre upp på sidan. Jag har lagt inte sidor under de olika menyvalen. Kika gärna runt lite :)

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *