3 In Chiapudding

Chiapudding – en krämig liten goding

Chiapudding är något som jag önskar att jag gjorde oftare. Det går som i perioder för mig. I somras åt jag chiapudding var och varannan dag med olika bär och smaksättningar men nu var det ett bra tag sen sist. Den kräver ju lite planering eftersom den behöver några timmar på sig att gotta till sig och jag tror att det är det som har gjort att det inte blivit så mycket chia-puddings-ätande den senaste tiden. Dålig planering, tidbrist och livet som rullar på alldeles för fort.

Desto gladare blir man ju då när man kvällen innan rör ihop en liten skål med chiapudding så att man en dag som denna kan stanna upp och njuta för en liten stund, eller hur? Idag blev det en basic variant för mig med en jordgubbe på toppen som nåt lite extra i alla fall. Men du kan blanda med vilka bär eller frukter som du känner för. Lite kakao i är inte dumt! Och varför inte toppa med en klick nötsmör?

Jag använder nästan alltid kokosmjölk för jag tycker att det blir godast men du kan använda vilken form av mjölk eller vätska som du känner för (vatten blir dock ingen höjdare).

De här så fröna är ju dessutom ruggigt nyttiga och vill du läsa mer om just allt hälsosamt i chiafrö så har jag skrivit om det här

clean eating chiapudding paleo

Chiapudding, grundrecept, 1 stor eller 2 små port

 • 1-1,5 dl kokosmjölk (ingen sötad lightvariant!)
 • 0,75 dl vatten
 • 2 msk chiafrö
 • 1 krm vaniljpulver

Blanda allt i ett glas eller i en skål. Se till att det blandas ordentligt. Låt stå i 5-10 min och rör sen om igen för att fröna har en tendens att sjunka till botten.

Låt sedan stå i minst några timmar, eller över natten i kylen. Ta fram en stund innan det är dags att äta så att det får rumstemperatur. Toppa med valfria bär eller frukter.

Jag tycker personligen att sötman/krämigheten från kokosmjölken och vaniljen räcker men om man vill så kan man ju ev söta med lite honung, björksocker, sötströ eller annat.

clean eating paleo chiapudding

Näringsvärde för 1 stor portion: 300 kcal, 7 gr protein, 27 gr fett, 4 gr kolhydrater

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lena
  20 januari, 2016 at 20:49

  Varför sätter du i vatten? Jag har sett många varianter men ingen har angett nån orsak till vattnet. Jag äter ofta chia pudding till frukost, men jag skippar alltid vattnet. Om man vill ha en fräschare smak (som vattnet inte ger), kan man sätta nån droppe citronsaft i.

  • Reply
   admin
   23 januari, 2016 at 16:57

   Man använder så klart vilken form av vätska jag vill men jag känner att det lätt blir mycket energi (kcal) om man har i mängder med kokosmjölk/grädde och för mig personligen så mättar det dåligt. Jag vill hellre lägga det utrymmet med energi på ett ägg än mer kokosmjölk. Tycker att puddingen blir krämig ändå. Men man gör som man vill :)

 • Reply
  Chiapudding med hallon |
  28 januari, 2016 at 09:00

  […] Här hittar du grundreceptet på chia-pudding om du vill testa någon egen smaksättning.  […]

 • Leave a Reply