2 In Personligt

Chiapudding med hasselnötssmör och kardemumma

Chia-pudding är en av mina stora favoriter för tillfället. Krämig, len och så mjuk. Dessutom mättar den mer än vad man först kan tro. De senaste gångerna så har jag gjort puddingen på kokosmjölk och jag tycker nästan att den blir ännu krämigare och lenare då.

Igår kväll rörde jag ihop puddingen och så fick den stå i kylen och gosa till sig under natten. Eftersom jag tycker att den är godare rumstempererad än kylskåpskall så tog jag fram den direkt när jag vaknade. Sedan så fick den stå på köksbänken medan jag duschade och gjorde mig i ordning.

Denna plus ett kokt ägg blev min frukost idag.

  
Chiapudding med hasselnötssmör och kardemumma, 1 port

 • 2 dl kokosmjölk
 • 2 msk chia-frö (jag brukar säga 1 msk frö per dl vätska men har märkt att frö från olika märken suger åt sig olika mycket vätska)
 • 1 msk hasselnötssmör
 • 0,5-1 tsk kardemumma 
 • 0,5-1 tsk vaniljpulver
 • Ev hallon och hasselnötter 

Blanda kokosmjölken och hasseönötssmöret (enklare om smöret är rumstempererat). Rör sedan ner fröna och kryddor. Blanda tills allt är blandat väl och alla klumpar är borta.

Häll upp i glas och täck med plastfolie. Låt stå i kylen över natten eller i alla fall 2-3 timmar. Efter ca 30 min rekommenderar jag att du rör runt i glaset offentligen igen så fröna har en tendens att sjunka till botten annars.

Om du tycker att konsistensen är för tjock när den ska serveras så är det bara att späda med lite mer kokosmjölk.

Toppa med några hallon och härliga hasselnötter för lite crunch.

Jag använde det här hasselnötssmöret från Kung Markatta och ihop med vanilj och kardemumma så gav det en riktigt god smak.

  

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  5 frukosttips inför helgen – omgång 2 |
  11 mars, 2016 at 11:56

  […] Chiapudding med hasselnötssmör och kardemumma. Gör chiapuddingen kvällen innan och du har en god frukost morgonen därpå. Kombon kardemumma och hasselnötter är en höjdare. så klart funkar annat nötsmör också. […]

 • Reply
  Carolina
  11 mars, 2016 at 22:30

  Älskar också chiapudding. :)

 • Leave a Reply