Sugen på något gott inför helgen? Här kommer en variant på mina omtycka dadelbollar. Dadelbollar innehåller ofta mandelmjöl men jag har satt ihop ett recept på en nötfri variant som är riktigt gott!

Här hittar du original-receptet.

Detta är ett recept som passar dig som äter enligt paleo och ligger lite högre i kolhydrater någon som äter lågkolhydrat. Fria från gluten, nötter, mejerier och tillsatt socker (enda sötningen är från själva dadlarna).

Här kommer en ny variant på dadelbollarna – med apelsinsmak. Choklad och apelsin är ju en kombo som inte kan bli fel.

Dadelbollar med apelsinsmak

  • 130 gr dadlar, urkärnade
  • 1 dl kokos
  • 2 msk solrosfrö
  • 3 msk kakao
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • Riven skal från 1 apelsin
  • späd ev med saft från apelsinen för mer smak och om smeten är lite för torr
  • en nypa salt
  • kokos att rulla i

Om dadlarna är lite torra och inte så mjuka, så låt dem ligga i blöt ett par timmar. Lägg alla ingredienser (vänta med apelsinskalet) i en mixer (vänta med vattnet/kaffet). Mixa tills allt har gått ihop. Ha i apelsinskalet. Späd med saft från apelsinen tills det blir en lagom kletig smet. De ska gå att rulla till bollar. Forma bollar och rulla i kokos. Njut! Men njut lagom ?