4 In Personligt

Fem frukost-tips inför helgen

God eftermiddag på er!

Hur har ni det och hur har veckan varit? I onsdags fick jag ett samtal från barnens förskolan om att min 2-åriga tjej hade kräkts efter sovstunden så det var bara att åka och hämta henne och storebror och ta helg tidigare än beräknat. Nu har vi gått runt här och torkat och tvättat i ett par dagar och förhoppningsvis så är allt klart nu. Bara lill-tjejen som drabbades så visst misstänker man att det inte var magsjuka trots allt med de där bacillerna är ju lömska så vi får ge det ett par dagar till och se hur allt går.

Men ni då, hur har er vecka varit? Testat något nytt recept eller någon ny råvara? Lämna gärna en kommentar och tipsa mig och de andra läsarna. Har ni rört på kroppen och njutit av den underbara kombon snö och strålande sol?

Så här inför helgen så tänkte jag dela med mig av några av mina godaste frukost-recept som jag uppmuntrar er att testa i helgen. Varför inte en extra lyxig frukost eller senare brunch?

clean eating frukost paleo

 • Kardemumma-granola – Varför inte föra en omgång müslin att njuta av ihop med lite fet naturell yoghurt eller mixa en banan med ca 1 dl frusna bär och få en mejerifri ”yoghurt”.
 • Zucchini-bröd – Ett gott och saftigt gröt som passar perfekt en lördagsmorgon men något gott pålägg till. Receptet är inte mejerifritt men jag tipsar om i receptet om hur du kan få det helt mejerifritt.
 • Krämig mandelgröt – en god och mättande gröt helt fri från gluten och mejerier. Toppa med lite goda bär eller en klick nötsmör. Om du inte tål mandel så testa den här kokosgröten
 • Hasselnötspannkakor med kardemumma – Ett av mina absolut mest uppskattade recept från i somras. Om du inte tål nötter så byt bara ut nötsmöret mot någon annan topping. 
 • Chia-pudding – så gott och perfekt ihop med lite bär och nötter eller varför inte kardemumma-granolan?

clean eating frukost paleo mejerifritt glutenfritt mjölkfritt

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Camilla
  22 januari, 2016 at 19:19

  Bra tips Annika! Chiapudding med hemgjord musli har för övrigt varit mitt mellanmål på jobbet hela veckan. Så gott!

  • Reply
   admin
   23 januari, 2016 at 16:54

   Åh, vilka goda mellanmål du har haft då! Önskar jag hade lika bra framförhållning och fixade i ordning så jag hade till mellanmål ;)

 • Reply
  Clara Edvinsson
  26 januari, 2016 at 08:51

  Åh pannkakor! Jag har länge haft chiafrön hemma och tänkt göra det i flera års tid. Men än har det inte blivit av, jag kanske borde göra det snart för det är ju faktiskt gott.

  • Reply
   admin
   27 januari, 2016 at 09:31

   Tycker absolut du ska testa :)

  Leave a Reply