Har ni tänkt på hur billigt det är med zucchini just nu? Det har så klart med att det är högsäsong för denna lilla gröna goding som kan användas till så mycket. Som ni vet är zoodles (spagetti/nudlar av zucchini) en personlig favorit hos mig men den är också perfekt att ha med i bröd och kakor. Den har ju ingen egen smak och den gör bakat gott saftigt.

En mulen söndag som det är så kände jag imorse att det var ett perfekt tillfälle att få fyllt skafferiet med lite nytt gott bröd inför veckan. När jag var och handlade igår så köpte jag på mig ett par zucchini och en gick åt till dagens bröd.

clean eating bröd zucchini

Zucchinibröd, 1 limpa

1. Värm ugnen till 200 grader eller 180 grader varmluft.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn. Försök sedan att pressa ut så mycket vätska du kan, antingen genom att pressa med händerna över diskhon eller genom ett durkslag.

4. Vispa äggen tillsammans med kokosmjölken. Rör sedan försiktigt ner zucchini och den rivna osten.

5. Blanda ner det torra i äggsmeten och se till så att det blandas väl.

6. Smörj en brödform på ca 1,5 liter och fördela smeten jämt i formen. Skär fåror ytligt på brödet och toppa med valfria frö (jag hade solrosfrö och chiafrö)

7. Grädda i ca 25-30 min eller tills torr i mitten (testa med provsticka).

När brödet svalnat något så njöt jag av en sån här skicka med lite smör och ost till kaffet. Riktigt gott! Köp med er en zucchini hem från affären nästa gång och baka brödet du med vettja. Lämna gärna en kommentar med vad du tyckte om det :)

clean eating bröd zucchini

8 svar

  1. Hej!
    Åh, så gott det ser ut? Jag kör inte nötfritt och har mandelmjöl hemma, tror du det går att byta solrosfrömjöl mot mandelmjöl?
    Tack på förhand!

    MVH Åsa

  2. Undrar över äggen och kokosmjölken. Skall det bara vispas så det blandas eller skall de vispas länge?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *