0 In Hälsosamma fetter - recept

GREMOLATA – FRÄSCHT TILLBEHÖR MED PERSILJA, VITLÖK OCH CITRON

I helgen som gick så gjorde jag en omgång gremolata. Perfekt inför veckan. Jag ser alltid till att ha rena näringsrika råvaror klara inför veckan och sedan komponerar jag måltider allt eftersom. Denna vecka finns kyckling, strimlad vitkål fräst i kokosolja och tärnad sötpotatis klart i min kyl. Sedan lägger jag bara på en tallrik och värmer. Idag blev det pricken över i’t med lite fräsch gremolata ringlat över.

Gremolata med persilja, vitlök och citron

Gremolata med persilja, vitlök och citron – Foto Annika Malm

GREMOLATA  MED PERSILJA, VITLÖK OCH CITRON

Gremolata är, för dig som inte vet, ett fräscht tillbehör på bland annat persilja och citron som är perfekt för att piffa till allt grönsaker till fisk och kyckling. Riktigt gott och fräscht och livar upp vilken tallrik som helst.

  • 1 citron (eko då citrus är hårt besprutat)
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 1,5 dl hackad persilja
  • 0,5-1 dl olivolja
  • salt

Skölj persiljan och citronen. Finhacka persilja och vitlök. Lägg i en mixer tillsammans med rivet skal från citronen plus saften från ena halvan. Mixa hyffsat slätt. Tillsätt oljan och mixa igen. Smaka av med lite salt.

Gremolata med persilja, vitlök och citron

Gremolata med persilja, vitlök och citron – Foto Annika Malm

PERSILJA – MER ÄN GARNITYR  OCH NÅGOT DU BORDE ÄTA MER AV  

Persilja, precis som övriga örter, är riktiga näringsbomber. Just persilja är rikt på både järn och folsyra. Järn behöver ofta alla kvinnor lite mer av och just folsyra är ju extra viktigt för gravida.

LÄS MER: Järnbrist – kost och tillskott för att stärka kroppen

Persilja innehåller också mycket karoten. Karoten omvandlas till a-vitamin i kroppen vilket i sin tur hjälper bland annat huden att binda fukt och därmed motverka förtidigt åldrande.

Avslutningsvis så vill jag tipsa om en ny grupp som jag har startat på FaceBook som heter Clean Eating Sverige. Tanken är att det ska bli en härlig samlingsplats för alla oss intresserade av recept och annat på temat ren och naturlig mat. Ansök gärna om medlemskap genom att klicka på länken

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply