2 In Annika tipsar/ Grönsaker - recept/ I mitt kök & skafferi/ Matlådor - tips & inspiration

Grönsakssvarv – gör nudlar av dina grönsaker

Mer grönsaker åt folket! Personligen älskar jag grönsaker och uppmuntrar till att äta så många som möjligt och i så många färger som möjligt. Att göra nudlar eller spagetti av grönsaker, med hjälp av en grönsakssvarv, är ett smidigt sätt att öka på grönsakerna i maten.

Zucchini kanske är den första grönsaken du tänker på men det går att använda så många fler. Idag tänkte jag dela med mig av mina favoriter. Du  kan så klart använda grönsaksnudlarna istället för vanliga nudlar eller pasta men det är också kul, och vackert, att ringla ner i en sallad.

Jag använder denna svarv och jag kan verkligen rekommendera den. Den funkar klockrent varje gång och gör perfekta nudlar. Används flitigt här hemma hos mig. 

Grönsaksnudlar

Vilka grönsaker kan du göra nudlar av?

Fler än du tror är mitt svar. Zucchini är ju klassikern men det går att använda så många fler grönsaker. Egentligen är det bara fantastin som sätter gränserna. Här nedanför ger jag tips på olika grönsaker som jag gillar att använda i min grönsakssvarv.

Bra grönsaker att strimla med lite kolhydrater

Om du äter lchf och/eller vill hålla nere på kolhydraterna så är grönsaksnudlar perfekt istället för pasta. Här är grönsaker som passar:

 • Zucchini
 • Gurka
 • Paprika
 • Kål
 • Kålrot
 • Rättika
 • Aubergine
 • Stjälk på broccoli och blomkål
 • Lök (perfekt om du ska göra picklad lök)

Bra grönsaker att strimla med lite mer kolhydrater

Här nedanför hittar du förslag på grönsaker som passar utmärkt till att strimla men som innehåller lite mer kolhydrater än den ovanför. De passar till exempel alla perfekt in i en paleo-livsstil. Självklart tycker jag att även du som äter mer kolhydrater, även ska testa grönsakerna ovanför. Eat the rainbow!

 • Rödbeta
 • Morot
 • Palsternacka
 • Sötpotatis
 • Potatis
 • Rotselleri
 • Kålrabbi
 • Butternut pumpa

Grönsaksnudlar

rödlök

Grönsakssvarv för att göra nudlar av grönsaker

clean eating by annika

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Paula
  14 oktober, 2017 at 08:35

  Hej ! Har skaffat nyligen en liten grönsakssvarv , på grund av att få själv lite variation än bara riva grönsaker ; ) Kram/Paula

  • Reply
   admin
   16 oktober, 2017 at 09:50

   Ja det gör det verkligen roligare att äta grönsaker :)

  Leave a Reply