7 In Personligt

GRÖT MED ZUCCHINI

Hej!

Regnar det på dig också idag? Men vad gör det tänker jag för jag blir så glad när jag kikar in hit  till bloggen och ser alla kommentarer och nya besökare som hittat in hi den senaste tiden. Så kul! Och stort tack till dig som tar dig tiden att lämna en rad eller två. Så mycket roligare för mig när jag får höra ifrån er också <3

Idag tänkte jag dela ett nytt recept på gröt som jag testade mig fram till igår. Jag har sett att många har haft zucchini i sin havregrynsgröt (så kallad zoats – zucchini + oats) och tänkte att det där borde gå att kombinera med min kokosgröt. Jag älskar grönsaker och resonerar som så att ju mer desto bättre. Mer näring och bra fibrer åt folket liksom. Frukosten är, enligt mig, den måltid som är svårast att få till grönsakerna om du inte gör en omelett eller liknande. Men om du gillar gröt och ändå vill fylla på med grönsaker så har jag idag det perfekta receptet till dig.

gröt zucchini paleo lchf

gröt zucchini paleo lchf

Kokosgröt meets zucchini

Jag utgick som sagt från min kokosgröt men ändrade om det lite. Min kokosgröt är utan spannmål och glutenfri. Passar även perfekt för lchf och paleo då den även är låg på kolhydrater och utan mjölk. Att börja morgonen med protein och nyttigt fett ger dig en bra start som håller ditt blodsocker stabilt under förmiddagen. 

Gröt med zucchini – paleo, lchf, glutenfritt

Detta behöver du för en portion:

 • 20-30 gr kokosolja, ghee eller smör (ca 2 msk)
 • 2-3 ägg
 • 1 dl kokosmjölk (naturligt fet)
 • 2 tsk fiberhusk (kan uteslutas men jag gillar konsistensen som det ger, ger bra fibrer dessutom)
 • 1 msk chiafrö
 • salt
 • 1 tsk vaniljpulver (eko)
 • 1 dl riven zucchini

Gör så här:

Riv zucchinin grovt på ett rivjärn. Lägg i en liten skål tillsammans med lite salt som drar ut lite vätska. Låt stå en stund. Under tiden, smält ditt fett i en kastrull på låg värme. Dra av från plattan och ha i kokosmjölken. Tillsätt sedan husk, chiafrö, vanilj och lite salt. Vispa ihop med en gaffel. Knäck ner äggen och vispa ihop igen. Krama ut så mycket vatten du kan ur zucchinin med dina händer. Blanda sedan ner i kastrullen.

Ställ kastrullen på plattan igen och värm på medelvärme. Rör hela tiden. Lägger sig ganska lätt i botten och tjockare snabbt. Dra av när du tycker att gröten är lagom tjock.

Ett tips för att göra rent kastrullen om det lägger sig i botten. Häll lite vatten i kastrullen och koka upp. Låt koka i några minuter och låt sedan det varma vattnet stå kvar i kastrullen ett tag. Då blir det enklare att göra rent.

gröt zucchini paleo lchf

Gillar du också att få i dig mycket grönsaker? Då tycker jag absolut att du ska testa receptet. Lämna gärna en kommentar sedan och berätta vad du tyckte. Som sagt, alltid lika kul när ni delar med er.

Några ord om SockerDetox

Nästa vecka drar första omgången igång av min kurs SockerDetox. Så kul att ni är så många som vill hänga på och det är bara tre platser kvar nu så du får snabba dig om du vill hänga på. Kort sagt är det ett treveckor långt program med syfte att återta kontrollen över sötsuget och hitta en sund balans till socker. Jag skrev ett inlägg härom om veckan som du kan läsa här. Du bokar din plats via kostradgivningonline.com. Enkel och smidig betaning via klarna som även erbjuder delbetalning.

Ha en fortsatt fin tisdag så hörs vi snart igen!

clean eating by annika

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Tobbe Lundberg
  3 oktober, 2017 at 14:35

  Zoats har jag provat, och det gillar jag. Måste testa det här receptet också! :) Gillar att zucchinin ger lite mer volym åt gröten också. Känner mig lättare mätt om jag får lite mer mängd mat i magen

  • Reply
   admin
   4 oktober, 2017 at 12:56

   Eller hur :)

 • Reply
  Anna Amgren
  2 mars, 2018 at 09:53

  Spännande, det här ska jag prova! Tack för tipset ;)

  • Reply
   admin
   6 mars, 2018 at 08:34

   Kul att kunna tipsa! Om du testar så berätta gärna vad du tyckte sen.

 • Reply
  Nilla Haglöf
  7 maj, 2018 at 19:12

  Måste testas, tål inte chiafrön (än?) men tar lite linfrö istället. Tack! 🌸

 • Reply
  Monica jakobsson
  9 juni, 2018 at 09:38

  Testat och det blir bra men problem är att hitta kravodlade
  zucchini. Min stad har dåligt utbud . Tack för alla goda bra nyttiga recept jag lurar i min 16åring en massa nyttigt tack vare dina recept!

  • Reply
   admin
   14 juni, 2018 at 06:29

   Zucchini finns ibland som eko men inte alltid. Snart är det säsong på våra svenska så passa på då :)

   Jag väljer inte alltid eko på allt. Jag brukar även se till transporter och var grödan har odlats. I Sverige har vi t ex ganska stränga regler för även icke ekologiskt jämfört med andra länder.

   Det jag alltid köper eko är kaffe, banan, vindruvor, paprika och potatis (särskilt King Edward).

  Leave a Reply