3 In Personligt

Grundrecept chiapudding

Chia-pudding är nåt man antingen älskar eller inte tycker om alls, är min erfarenhet. Som du kanske kan gissa så är jag en sån som Ä L S K A R chiapudding. Den lena krämigheten tycker jag är helt fantastisk. Men den måste göras rätt för annars kan det bli en riktigt otrevlig historia. Här är mitt grundrecept som jag brukar utgå ifrån när jag testar nya smaksättningar.

Jag använder mer eller mindre alltid kokosmjölk för jag gillar smaken men självklart kan du använda annat mjölkalternativ också.

Chiapudding, grundrecept, 1 stor eller 2 små port

  • 1,5 dl kokosmjölk (ingen sötad lightvariant!)
  • 0,75 dl vatten
  • 2 msk chiafrö
  • 1 krm vaniljpulver

Jag tycker personligen att sötman/krämigheten från kokosmjölken och vaniljen räcker men om man vill så kan man ju ev söta med lite sötströ, honung, björksocker osv.

Här hittar du ett längre inlägg där jag berättar mer om alla nyttigheter i de små fröna.

 

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Chiapudding med hallon och vanilj | Clean Eating by Annika
    19 oktober, 2015 at 10:32

    […] från mitt grundrecept på chiapudding men ha i lite extra vaniljpulver. Rör gärna ner några hallon i puddingen innan du serverar och […]

  • Reply
    aino
    27 januari, 2019 at 16:29

    Hm.. jag använde senast kung markattas kokosgrädde bara. Det blev väldigt torrt efter några dagar.. :-( hur länge tror du en omgång håller i kyl? Behöver man fylla på med vätska efter några dafar? ska testa din variant nästa gång, med vatten. Blir ju högre fetthalt men jag får väl kompensera med annat..

    • Reply
      admin
      8 februari, 2019 at 10:16

      Hej!

      Skulle säga 7-10 dagar. Fröna fortsätter ju suga åt sig vätska så kan absolut behövas spädas med lite mer vätska efter några dagar.

    Leave a Reply