Igår så hade jag och barnen lite längre tid på oss innan vi behövde bege oss hemifrån för att rulla igång dagen. Därför tog jag tillfället i akt och testade en ny variant på pannkakor som jag funderat på ett tag. Pannkaksfrukosten gick hem hos båda barnen som mumsade och åt.

Receptet är mejerifritt och baserat på kokosmjölk. Testa gärna! Smakkombon hasselnötter och kardemumma var en hit!

Mejerifria pannkakor med smak av hasselnötter och kardemumma, ca 8 st mellan-stora pannkakor

Knäck äggen i en bunke och blanda med kokosmjölken. Jag använde mig av en stavmixer för att se till att det blandades riktigt ordentligt. Ha i husk, kardemumma och hasselnötssmör. Mixa eller blanda tills helt slätt. Låt stå och svälla ett par minuter. Stek i en panna med kokosolja på medelvärme.

Servera med färska bär, lite torr-rostade hasselnötter och en klick hasselnötssmör.

15 svar

 1. De där pannkakorna såg härliga ut! Smakar de väldigt mycket kokos, eller tar ägg och kardemumma över? Jag tröttnar liksom på att allt smakar kokos när jag fixar grejer med kokosmjölk i.

  1. Just att allt (eller i alla fall väldigt mycket i sås och smetväg) måste baseras på kokosmjölk är det som får mig att inte fullt ut köra mejerifritt. Jag tycker som du att kokossmaken ofta kan ta överhand och det är inte alltid det funkar eller man tröttnar som du säger.

   I det här receptet däremot så tycker jag inte att kokossmaken känns. Den ”döljs” liksom bland hasselnötter och kardemumma :)

   1. Hej.
    Har inte testat med havremjölk själv men det borde väl vara ett bra alternativ? Ev med mer fiberhusk eller lite bovetemjöl.
    Skall pröva detta i helgen?!
    Tack för olika pannkaksrecept Annika!
    /Eva-Mai

    1. Det tror jag absolut funkar. Ev att havremjölken är lite tunnare så ta nåt ägg extra och ev lite extra husk

 2. Nu har jag gjort pannkakorna minst 3 ggr, supergoda! Men jag har haft 2 extra ägg varje gång, för lite mer matighet.

  Och idag hade jag inget hasselnötssmör så jag mixade snabbt lite hasselnötter till mjöl och tog 4 msk av det i smeten. Smakade lika gott :-)

 3. Hej jag tänkte testa dessa i helgen till lunch åt barnen men frågan e vilket märke på hasselnötssmör ska man ha eller spelar de ingen roll? :)

  1. Spelar ingen roll alls. Ta det du får tag på :) ha bara koll på att det inte innehåller massa tillsatt socker. Hoppas barnen gillar dem :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *