Pannacotta är en italiensk dessert som i originalreceptet baseras på grädde och socker. Men de går utan problem går att göra om till en variant fri från tillsatt socker och som i just det här receptet, även mejerifri.

kokospannacotta clean eating

Mejerifri kokospannacotta, 4-6 personer

Den vita delen:

Lägg gelatinbladen (2,5 st) i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.

Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet tillsammans med stången i en kastrull, häll över kokosgrädden (4 dl). Koka upp i ca 1-2 minuter.

Dra sedan åt sidan och vispa ner ev sötning och lägg i gelatinet. Rör tills gelatinbladen helt löst upp sig. Sila eller lyft ur vaniljstången.

Häll sedan upp i portionsskålar. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp (minst 2 timmar)

Chokladlagret:

Gör detta lager först när den vita pannacottan har stelnat.

Lägg gelatinbladen (2,5 st) i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.

Koka upp 1 dl kokosgrädde och låt koka i någon minut. Dra åt sidan och rör ner kakaon och ev lite sötning. Se till att kakaon helt blandar sig.

Lägg i gelatinet. Rör tills gelatinbladen helt löst upp sig. Häll sedan över den vita pannacottan och ställ in i kylen ca 20-30 min ytterligare.

Strö ev över lite mandel eller kokos före servering.

DSC_1436

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *