banner annonslänk bodystore

Mandelgröt – en gröt utan spannmål och som passar perfekt inom en paleo och/eller lchf-livsstil. Jag är själv en person som älskar gröt och jag tog fram detta recept på mandelgröt, och mitt recept på kokosgröt, som alternativ till den traditionella havregrynsgröten.

Recepttips: Krämig kokosgröt

clean eating mandelgröt
clean eating slät kokosgröt

Krämig mandelgröt – lchf, paleo

Detta är gröt som utgår från mitt recept på kokosgröt men där kokos är ersatt av mandel. Jag vet att många ibland har svårt för kokossmaken och då kan detta vara en variant för dig. Självklart kan du använda annan typ av mjölk om du inte har mandelmjölk hemma eller föredrar annan sort. Även blåbären kan bytas ut mot andra bär.

mandelgröt paleo lchf

Krämig mandelgröt – lchf, paleo

Skriv ut receptet
Portioner 1 port

Ingredienser

Instruktioner

 • Smält oljan i en kastrull. Dra av från plattan och rör ner hackad mandel och mandelmjöl.
 • Ha i äggen och blanda väl med en gaffel. Ha i husken, kardemumma, salt och mandelmjölk. Blanda ordentligt så alla klumpar försvinner. 
 • Ställ tillbaka på plattan på ganska svag värme. Rör hela tiden så att det inte lägger sig i (äggen gör att det väldigt lätt lägger sig i botten). Värm tills du tycker att gröten har lagom konsistens.
 • Mixa blåbären med lite mandelmjölk tills det blir som en glass. Servera ihop med din grötskål. Strö gärna över lite kokos eller hackad mandel.

HITTA INGREDIENSERNA

I detta inlägg kan du se gröna länkar vid namn på olika ingredienser. Det är länkar som går till Bodystore då jag köper hem mina produkter ifrån. Tanken med länkarna är att de ska hjälpa dig att enkelt hitta de ingredienser du behöver. När du handlar via länkarna får jag även en viss ersättning vilket bidrar för mig att fortsätta skapa recept som är gratis för dig. Detta kallas för annons-, eller affiliate-länkar.

4 svar

 1. Hej!
  Vill tacka dig för en superinspirerande blogg med massa goda recept :) Bara undrar vart man hittar osötad mandelmjölk eller gör du den själv?

  1. Tack och kul att du gillar bloggen :)

   Man kan ganska lätt göra egen mandelmjölk. Jag har inget recept upplagt på bloggen än men det finns mängder på nätet så googla så hittar du :)

   Annars kan man köpa en osötad variant från alpro. Den är dock ganska dyr och innehåller mest vatten och ganska lite mandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating