Mina föräldrar odlar zucchini. Sist jag var där så fick jag med mig ett gäng hem. Jag älskar zucchini i alla dess former. Tärnad naturell i en sallad för lite mer konsistens och tuggmotstånd. Gratinerad i ugn med valfri fyllning (recept). Stekt i tärningar och blandat med valfri rester till en sorts pyttipanna. Skivor på grillen. Eller den här krämiga zucchini-salladen. Påminner om potatissallad. Supergott till grillat!

zucchinisallad

Krämig zucchinisallad, 4 port

  • 1 stor, tärnad zucchini
  • 0,5 strimlad purjolök
  •  2 msk majonnäs
  • 2,5 dl gräddfil eller crème fraîche 
  • 1 msk dijon
  • 1-2 msk hackad persilja
  • salt peppar
  • smör

Smält en klick smör i en panna och fräs zucchini och purjo tills mjuka. Salta och peppra lite. Ta sedan upp och lägg på en tallrik med hushållspapper för att kallna och torka lite. I en skål – blanda majonnäs, gräddfil, eller cf, dijon och hackad persilja. Rör sedan ner den zucchini och purjon. Smaka av. 

zucchinisallad2