0 In Grönsaker - recept

MITT ABSOLUT GODASTE RECEPT PÅ BROCCOLIMOS

Kan man äta för mycket broccoli? Finns det nåt som heter broccolioman? Det är nog jag i så fall för jag kan inte få nog av denna goda kålsort! Listan med fördelar känns som om det aldrig tar slut:

 • Den tar max 2 minuter att koka så är den klar. Och folk säger att man äter pasta för att det går snabbt…. (Kan t o m ätas rå om din mage klarar det.)
 • Du kan äta myyyyycket utan att komma upp i stora mängder energi som är bra för oss som hela tiden måste ha koll på vikten.
 • Här snackar vi superfood! Sprängfylld med c-vitamin (M Y C K E T mer än i apelsin), betakaroten, bra fibrer som gör magen glad, järn, skyddar mot cancer med mera med mera. 
 • Broccoli är relativt billig och köper du fryst så har du alltid ett lager hemma.
 • Broccoli kan användas på så många sätt; rå i en sallad, kokas lätt, mixas till mos, gratineras osv

broccolimos med avokado

Idag tänkte jag dela med mig av ett av mina senaste favorit-recept med broccoli som bas och jag tror t o m att det här är det absolut godaste broccolimos som jag har fått till! Krämigt, mättande, gott och bara helt fantastiskt.

Krämigt broccolimos med avokado, 2 port

 • 250 gr broccoli (färsk eller fryst)
 • 0,5 stor eller 1 liten avokado
 • 1-2 tsk lökpulver
 • 2 tsk grönsakskrydda utan socker (jag använder Renée Voltaries Lantbuljong i pulverform)
 • 1 msk kokosolja eller smör
 • salt och peppar

Koka broccolin nästan lite överkokt så att den är mjuk och lätt går att mixa. Häll av vattnet och lägg broccolin i en bunke. Ha i avokado, olja och kryddor. Mixa slätt. Smaka av och ha ev i mer av kryddorna. Klart! God och bra mat på bordet inom 5 minuter. Det kallar jag bra snabb-mat!

Avokadon gör moset härligt slätt och krämigt. Moset får liksom en rund härlig känsla.

Näringsvärde per portion: 240 kcal, 6 gr protein, 17 gr fett, 11 gr kolhydrater

Jag ser även alltid till att ha färdig kyckling i frysen att ta fram när man behöver bra mat snabbt. Ibland köper jag en hel kyckling eller så köper jag ett par kilo kyckling och gör i ugnen för att sen frysa in i lagom portioner. Det du ser på bilden var min lunch en dag i veckan som gick och då använde jag mig av fryst kyckling som jag bara tog fram och värmde. Så den här tallriken tog max 10 minuter att få till. Att man väljer sämre alternativ pga tidsbrist – det håller inte! Unna dig riktigt mat och att må bra.

broccolimos

clean eating kryddning

Om du gillar de här receptet så vill jag även tipsa om de här som jag tror du skulle gilla:

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply