2 In Personligt

Nötig paleo-latte och Matkärlek

God morgon!

Burr! Nu är vintern verkligen här och det hände mer eller mindre över en natt. Här på västkusten hade vi minus 10 grader imorse och alla overaller och varma vinterkläder fick hänga med barnen till förskolan idag. Jag ska strax bege mig till skolan och är glad att min bil har stått i garaget i natt så jag slipper skrapa.

Frost

Snart är det jul hörrni! Hur snabbt har inte den här hösten/vintern gått? Galet fort om du frågar mig. Samtidigt som det gick upp för mig att julen snart är här så kom jul-stöks-suget och det med besked! I veckan ska julbommor köpas, ljusstakar och ljusslingor upp och det ska julbakas inför adventsfika till helgen. Måste också passa på att tipsa om min julkalender som jag kommer att ha här på bloggen. Under december så kommer jag att ha som en julkalender där jag delar med mig av tips och annat smått och gott inför jul (målet är något varje dag men vi får se hur det går ;)) Men varje söndag/advent så kommer jag att ha olika tävlingar här i bloggen och har fixat fram fina fina priser som kommer att lottas ut, så missa inte det!

Inspirerad av julen så blev det en paleo-latte med juliga smaker till frukost. Riktigt gott! I fredags kom senaste numret av Matkärlek (tidningen som jag bloggar för) full av jul-inspo och härliga recept. Extra kul tycker jag det är att paleo lyfts fram allt mer. Ni har väl förbokat Annika Sjöös bok som kommer i december? Det har jag gjort och ser verkligen fram emot läsningen.

Paleo i Matkärlek

 

Paleo-latte är en ny favorit hos mig. Jag var länge skeptisk eftersom den innehåller ägg. Ägg och kaffe liksom, hur gott kan det vara?!?! Men så fel jag hade! Det smakar absolut verkligen inte det minsta ägg utan ägget gör kaffet krämigt, fluffigt och mättande. Har massa tankar kring smaksättningar som jag vill testa och här kommer morgonens variant:

Nötig paleo-latte

 • ca 2 dl varmt kaffe (jag värmer lite extra i micron före för mixandet gör att det svalnar lite och jag vill ha mitt kaffe riktigt varmt)
 • 1 tsk mandelsmör (kan hoppas över med öka då få mängden kokosolja)
 • 1 tsk kokosolja
 • 1 ägg
 • kanel och kardemumma

Värm ev kaffet och ha sen i mandelsmör och kokosolja. Ha i ett par duster av kryddorna. Knäck i ägget och mixa direkt med en stavmixer. Mixa tills du tycker att det är tillräckligt fluffigt. Servera!

Nötig paleolatte

Mandelsmör

Mandelsmör är mandlar som har mixats eller malts till ett smör, precis som jordnötssmör. En burk kostar runt 50 kr och kan tyckas dyrt men jag tycker att en sån här burk är väldigt dryg och räcker länge. Man kan ju så klart också göra sitt eget.

Tillbaka till Matkärlek en snabbis innan det är dags att dra igång dagen på allvar –

Jag bloggar som sagt för tidningen Matkärlek på deras hemsida och tänkte passa på att berätta lite mer om tidningen. Grunden för tidningen är matinspiration med recept som är naturligt fria från gluten och tillsatt raffinerat socker. Enkla och goda recept varvas med inspirerande artiklar och inslag. Det är ingen utpräglad lchf eller lågkolhydratstidning även om många av receptet lämpar sig för dig som ev äter lchf. Det är en fantastisk tidning för dig som är ute efter inspiration för nya recept och har ett allmänt hälsointresse. Jag personligen tycker att det är kul att allt mer paleo kommer in i tidningen och att fokus flyttats mer och mer från ren lågkolhydratskost till ren och hälsosam mat.

Om du är nyfiken på att testa tidningen så har jag ett bra erbjudande till dig. Matkärlek har gett mig den fantastiska möjligheten att erbjuda tidningen till er, mina läsare, för ett extra förmånligt pris.

3 nr för 99 kr eller 8 nr för 249 kr.

En perfekt julklapp till dig själv eller till någon du känner som tror skulle uppskatta läsningen?

Använd den här länken för att komma till sidan och väl där så fyller i i koden cleaneating för att få din rabatt.

matkärlek julNi som följer mig regelbundet vet att jag på måndagar gör en uppdatering i mitt lilla ”kom-i-form”-projekt och det kommer! Klicka er in lite senare i eftermiddag så ska ni få läsa mer om min senaste vecka.

Ha en bra dag!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Veckomeny för viktminskning |
  3 januari, 2016 at 07:31

  […] – nötig paleo-latte och ev 1-2 ägg om du är riktigt […]

 • Reply
  Goda tips | Lite Längre
  30 januari, 2016 at 19:48

  […] sägs att man blir mätt av ägglatte. En av mina bloggkollegor, Annika, kallar sin variant för nötig paleolatte, vilket låter betydligt godare av någon anledning. Så den testade jag häromdagen när jag […]

 • Leave a Reply