1 In Mina kurser

Nya omgångar av CLEAN28 och SockerDetox

Sommaren går mot sitt slut men vilken sommar vi har haft! Går inte att klaga på den. Tror inte jag har varit på stranden så mycket någon gång sedan jag blev mamma för första gången 2010. Har du börjat jobba igen? Känns som om många är tillbaka på sina jobb från denna vecka. Jag har en vecka till med mys med barnen och sedan drar jag igång på allvar också från den 13 augusti.

Jag har stora planer inför hösten. Mycket kul på gång! Så hoppas att du vill göra mig sällskap! Blir mycket fokus på enkla recept med bra vardagsmat, fokus på fler, nya och ännu bättre kurser samt en överraskning som jag har som planen är att lansera efter nyår som kommer att ta mycket av min tid nu i höst. Jag kommer att ha riktigt kul på jobbet i höst.

smoothiebowl_med_spenat

Nya omgångar av CLEAN28 och SockerDetox

Men nu då till det som jag fått flera mail om den senaste tiden. Ja det blir nya omgångar av CLEAN28 och även kursen SockerDetox. Jag berättar mer om båda kurserna här nedanför. Antalet platser är begränsat till båda kurserna och det är först till kvar som gäller.

Du anmäler dig genom att maila mig på kostradgivning@cleaneatingbyannika.se och glöm då inte att ange vilket av datumen (se längre ner) som du vill hänga på.

Mer om CLEAN28

CLEAN28 är den av mina kurser som genom åren har haft absolut flest deltagare. Jag har kört den i över 2 år nu haft närmare 30 kursstarter och över 350 deltagare. Efter varje gång har jag tagit till mig av respons och gjort kursen ännu bättre. Det har gjort CLEAN28 till en kurs som jag är mycket stolt över att kunna erbjuda. Det är en kurs som jag själv tidigare saknade på marknaden. En kurs där mat och kostråd kombineras med mentala strategier för att ta kontrollen över vårt ätbeteende.

Grön smoothiebowl med spenat, lime & kollagen

Hälsosam kost i kombination med rätt tankar

CLEAN28 är en kurs med fokus på viktminskning som sträcker sig över totalt fem veckor. Kosten som vi utgår ifrån är clean eating, det vill säga ren och naturlig mat utan tillsatser. Vi utgår från en form av lågkolhydratkost med fokus på råvaror som håller hög kvalitet. Lågkolhydratkost är det bästa valet vid viktminskning då det effektivt tar bort sötsug och mättar bra.

Under de här veckorna går du ner i vikt utan att vara hungrig. Bestående viktminskning ska inte vara en kamp mot hunger och sug.

Det som är unikt med CLEAN28 är att vi inte enbart fokuserar på mat utan även ät-beteenden och gamla invanda negativa tankar kring ätande. Vi lär oss att skilja på hunger och sug, undvika oplanerat ätande med mera. Du får lära dig mer om hur maten påverkar dig och hur du kan äta för att hålla suget borta.

Kursens upplägg

Kursen sker på distans och under de 5 veckorna får du totalt 19 utskick med övningar, recept, menyer, träningsprogram med mera. Längre ner kan du se exakt vad varje utskick handlar om.

Första veckan är en förberedelsevecka med syfte att komma iordning ordentligt. Du får hjälp med vilken mat du ska handla hem, sätta rimliga mål, menyer med mera. Längre ner kan du se mer av vad som ingår.

Därefter kör vi igång på riktigt och under 4 veckor får du råd och hjälp att nå ditt mål.

Kursen sker alltså på distans och du får allt material via mail.

Kursens Innehåll

Första veckan är en förberedelsevecka. Syftet med denna vecka är att du ska kunna förbereda dig på bästa sätt.

Förberedelse-veckans innehåll:

Måndag: Formulera ditt mål
Tisdag: Skriv ner ditt ”varför”
Onsdag: Menyer och recept
Torsdag: Handla och tillaga mat clean
Fredag: Tips när tiden inte räcker till
Lördag: Råd kring mat vid träning och träningsprogram
Söndag: Till dig som har barn hemma

Vecka 2 till 4 är därefter veckor där vi arbetar mot de mål som du satt och för att hitta hälsosamma vanor som håller på långsikt. Vad varje vecka innehåller kan du se nedanför:

Vecka 1

Måndag: Hur och varför du ska skriva matdagbok.
Onsdag: Hur mycket är lagom att äta?
Fredag: Hur du äter medvetet

Vecka 2

Måndag: Varför lågkolhydratkost är bra för viktminskning
Onsdag: Lär dig skilja på hunger och sug
Fredag: Dags att utvärdera hur det går med ditt mål

Vecka 3

Måndag: Matens påverkan, inflammation
Onsdag: Sötsug – en överlevnadsinstinkt och inte dålig karaktär
Fredag: Träna dig på att känna tacksamhet

Vecka 4

Måndag: Säkra din miljö och undvik oplanerat ätande
Onsdag: Unna dig eller straffa sig? Sluta lura dig själv. Tillbaka på banan när du trillat i diket.
Fredag: Dags att utvärdera dit mål och blicka framåt

Du förtjänar att trivas med dig själv. Du förtjänar att nå dina mål. Jag vill hjälpa dig ta de första stegen mot ett livslångt förhållande där du mår bra, lever i glädje och är vän både med din kropp och med maten. Unna dig 5 veckor för ökad hälsa och livsglädje!

OBS! Kursen sker på distans via mail men frivillig tillgång till en sluten grupp på FaceBook där du kan ställa frågor och lyfta funderingar med mig och andra deltagare.

Pris: 849 kr

Startdatum sensommaren/hösten 2018: 

 • 20/8
 • 27/8
 • 2/9
 • 10/9

Fler datum kommer eventuellt längre fram.

kikärtsbröd frukost

Allt om SockerDetox

Känner du ibland, eller kanske alldeles för ofta, att du inte kan kontrollera ditt sötsug och begär efter söta smaker?  Då är SockerDetox kursen för dig. SockerDetox är en kurs som sträcker sig över 3 veckor där målet är att ta kontrollen över det där sötsugen. Sötsuget som alltför lätt växer sig starkare under en tid som sommar och semester och som sedan är svårt att kontrollera.

Suget efter sött är något helt naturligt. Den är en instinkt som sitter i oss sedan långt tillbaka i historien. Men då kanske det sötaste var en buske med bär eller ett träd med frukt. Nu däremot finns socker överallt och är tusen gånger sötare. Det gör att våra gener och instinkter slår bakut och det blir fel i systemet. Något som är naturligt blir förstärkt till max och blir inte sällan nästintill omöjligt för oss att kontrollera.

Men visst hade det varit skönt att återta kontrollen? Hälsovinsterna med att plocka bort och kraftigt dra ner på sockret är många och stora. Om sötsuget har växt sig starkt så kan det vara allt annat än lätt att bryta. Men det positiva är att det inte alls är omöjligt att återta kontrollen. Men systemet måste startas om och kroppen tankas med renande och näringsrik mat.

Mitt kostprogram SockerDetox har jag skapat efter önskemål från flera av er. SockerDetox hjälper dig att ta kontrollen och skapa ett sunt förhållande till sött.

SockerDetox_clean_eating_by_annika

Detta ingår i SockerDetox

Recept

Du kommer att få tillgång till en uppsjö av härliga recept som kommer att rena din kropp. Grunden är glutenfritt och därifrån kan du även välja till mjölkfritt och/eller vegetariskt.

Välj din nivå

Kosten i SockerDetox kan anpassas efter dina behov och önskemål. Du får hjälp att avgöra vad som passar dig samt härliga recept att välja bland.

Dagliga peppande och inspirerande mail

Varje vecka kommer du under måndag till fredag att få inspirerande mail med tips, råd och verktyg som hjälper dig på din resa mot ett hälsosamt förhållande till socker.

Sluten grupp på FaceBook

Som deltager i SockerDetox bjuds du in till en sluten grupp på FaceBook som bara är till för deltagare av Socker-Detox. Det är vår samlingsplats där vi kan ställa frågor och peppa varandra.

Bli mer medveten och mindful

Du kommer att få hjälp att öka din medvetenhet kring mat. Ett kraftfullt verktyg för att motverka känsloätande.

Kunskap är makt

Under veckorna kommer du att få lära dig mycket om socker och hur det påverkar våra kroppar. De nya kunskaperna kommer att stärka dig och hjälpa dig mot ditt mål.

Allt detta kommer du att få plus mycket mer:

 •  En uppsjö av goda och näringsrika recept
 • Olika tester som hjälper dig att skapa en bild över ditt förhållande till socker
 • Olika nivåer med anpassningar för särskilda behov
 • Dagliga mail med inspiration och verktyg (mån-fre)
 • Tillträde till en hemlig exklusiv grupp på FaceBook för deltagare av SockerDetox
 • Ökad kunskap om socker, sötningsmedel och sötsug
 •  Mat kopplat till känslor och mindful eating
 • Omfattande matlistor över mat som är ok respektive inte ok under SockerDetox
 •  Råd inför tiden efter SockerDetox

Kursen sker på distans och på samma sätt som CLEAN28. Det vill säga med utskick direkt till din mailbox och en samlingsplats med mig och övriga deltagare i en sluten grupp på FaceBook.

Pris: 499 kr

Startdatum sensommaren/hösten 2018: 

 • 20/8
 • 27/8
 • 2/9
 • 10/9

Fler datum kommer eventuellt längre fram.

Hur du bokar plats

Antalet platser är som sagt begränsat. För att boka en plats, eller om du har frågor, maila mig på kostradgivning@cleaneatingbyannika.se. Glöm inte att ange det datum då du vill starta.

Kurserna går under kostrådgivning och därför kan du utnyttja ditt friskvårdsbidrag från din arbetsgivare.

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Tonycliftontaxi
  22 augusti, 2018 at 18:23

  mobiliario led …we prefer to honor several other online web pages on the web, even though they aren?t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out…

 • Leave a Reply