10) Lunch & middag/ Vegetariskt - clean eating

OMELETTPIZZA

Ibland har man inte tid att stå i köket utan man vill bara ha mat på bordet snabbt utan att rubba på kvalitén och utan att ta till halvfabrikat. Då är omelett i alla dess former perfekt och här kommer en omelett med en tvist – omelettpizza. Helt enkelt en pizza där botten består av en omelett. Snabbt, enkelt, gott och mättande!

Omelettpizza, 1 port

  • 2-3 ägg
  • 1-2 msk valfri vätska (grädde, kokosmjölk, vatten)
  • salt
  • kokosolja eller smör att steka i
  • 1 dl riven ost
  • pizzakrydda
  • grönsaker, t ex tomat och spenat

Vispa ihop äggen, med mjölken och saltet.

Värm en panna med kokosolja och när det börjat smälta så häll ner äggsmeten (innan pannan är för varm). Sänk värmen något.

Låt steka ett par minuter tills omeletten börjar stelna lite.

Strö över pizzakrydda och lägg ut tomaterna. Sänk värmen ytterligare och strö över osten.

Låt sedan pannan stå kvar på låg värme tills osten har smält.

Dra av från värmen och låt pizzan vila en liten stund i pannan. Då blir det enklare att fösa över den till en tallrik utan att den går sönder.

Toppa med färsk spenat.

 

Annat som kan intressera

1 kommentar

  • Reply
    September i backspegeln | Clean Eating by Annika
    1 oktober, 2015 at 08:11

    […] Omelettpizza […]

  • Lämna ett svar