7 In Sötsaker - recept

Så här får du till krämig och fluffig kokosgrädde

För dig som undviker eller håller nere på mjölkprodukter så är ju kokosgrädde och kokosmjölk den stora räddningen många gånger. Jag vet att många känner sig lite villrådiga kring vad man ska ha som extra gott till till exempel pannkakor och paj om man inte vill/kan äta grädde eller kvarg med vanilj. Men då är kokosgrädde som vispas fluffig och krämig en riktig höjdare.

Krämig kokosgrädde

Tyvärr är det inte helt enkelt att få kokosgrädden tjock, fluffig och krämig men det finns en del tips och trick. Det finns två saker som är viktiga:

 1. Använd kokosmjölk eller kokosgrädde på tetra-pack så att du kan klämma på den och känna att den skiktat sig och tjocknat till. När kokosmjölk får stå på hyllan i affären eller skafferiet så sjunker nämligen vätskan och den tjocka krämen lägger sig på toppen. Jag brukar använda den rosa eller lila paketen från Garant. Kläm på paketen. Den får inte vara vattnig! Det ska kännas som mjukt smör i konsistensen.
 2. Den måste vara kall. Se till att ställa in kokosgrädden i kylen minst en timme innan det är dags att vispa. För säkerhets skulle kan det vara bra att kyla skål och vispar också.

(Bild lånad från Sannas paleo)

Använd bara den krämiga delen och häll av den vattniga vätskan. Ha gärna i lite vaniljpulver och ev lite sötning som björksocker eller liknande och vispa ett par minuter med elvisp. Klart att servera!

Här hittar du receptet på min chia-sylt.

clean eating protein bananplättar

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  27 januari, 2016 at 13:45

  Vad bra med tips! Har aldrig riktig tagit mej för att vispa kokosgrädde utan bara klämt den ur förpackningen men ska nog göra ett försök :-)

 • Reply
  Victoria
  28 januari, 2016 at 10:05

  Tack för tipset! Har längre tänkt testa kokosgrädde men tycker att det känts svårt. Du fick det att kännas enkelt.

  • Reply
   admin
   28 januari, 2016 at 10:25

   Det är inte helt enkelt men det finns några tips och trix som sagt. Hoppas du lyckas :)

 • Reply
  Ägg och glutenfria våfflor med kokosgrädde
  4 september, 2016 at 18:07

  […] jag testade kokosgrädde och det var mycket enklare än vad jag trodde att  göra. Jag följde clean eating by Annikas instruktioner för krämig kokosgrädde. Vill man ta bort lite av kokossmaken kan man vispa i lite […]

 • Reply
  Anna Dahlin
  16 oktober, 2016 at 11:29

  Hur länge håller kokosgrödden formen? Skulle man kunna använda den ist för vanlig grädde till en ”grädd”tårta?

  • Reply
   admin
   17 oktober, 2016 at 12:28

   Jag har använt den som grädde på tårta men det är viktigt att man får tag på kokosmjöl/grädde som verkligen är lite fastare i konsistensen och gör som jag skriver i inlägget. Annars får jag det inte att funka i alla fall :)

 • Reply
  Nyttig brownie med sötpotatis – utan gluten och mjölk |
  18 februari, 2017 at 15:00

  […] gör klokt i att skära lite mindre bitar. Det är också gott med en klick vispad grädde eller kokosgrädde till. Toppa gärna med färska […]

 • Leave a Reply