0 In Smoothies & smoothie bowls

SMOOTHIE MED MOROT, KANEL OCH INGEFÄRA

Morot – en av alla de grönsaker som det nu är högsäsong för. Älskar verkligen hösten och det enorma utbudet av morötter men även kål och andra rotfrukter. Kanske tänker de flesta av oss på lunch eller middag när det handlar om morötter. Men jag uppmuntrar verkligen till att tänka lite utanför boxen och våga använda grönsaker på nya och kanske lite oväntade sätt. Som här – i en smoothie. Dels är det gott och dels unnar du dig själv en extra dos med vitaminer och bra fibrer. 

Smoothie med morot, kanel och ingefära

En enkel och god smoothie med morot som innehåller nyttiga fetter från nötter. Om du vill kan du så klart hoppa över nötterna men jag rekommenderar då att ha i någon annan fettkälla så att smoothie blir mättsam. Välj gärna avokado eller kokosolja.

(Till två glas)

  • 1 stor morot
  • 4 dl mandelmjölk eller annan mjölk
  • 8 valnötter
  • 1 msk mandelsmör
  • 2-3 teskedar kanel
  • 1-2 teskedar ingefära
  • ett par nypor gurkmeja

Grovriv moroten. Mixa sedan ihop alla ingredienser. Börja gärna med att krydda lite försiktigt då för mycket inte alltid är godare. Gurkmejan har jag främst i för den härliga färgens skull men den har även anti-inflammatoriska egenskaper. Enklare än så här blir det knappast att slänga ihop ett snabbt mellanmål fullt av nyttigheter.

Smoothie med morot, kanel och ingefära

Smoothie med morot, kanel och ingefära

Fler recept med grönsaker

Som du säkert har märkt så älskar jag grönsaker. Jag försöker ha så mycket grönsaker som bara möjligt i maten jag lagar. Eat the rainbow är verkligen ett uttryck som jag ger tumme upp på. Lite extra kul tycker jag att det är att ha i grönsaker i rätter eller måltider som förvånar lite. Grönsaker är till exempel ett perfekt sätt att ge ökad saftighet åt bröd och bakverk. Här nedanför hittar du tre recept som alla, kanske live oväntat, innehåller grönsaker.

Testa receptet vettja och jag hoppas det ska smaka! Extra glad blir jag om du lämnar en liten kommentar också. Ännu gladare blir jag om du dessutom väljer att följa mig på Facebook. Där delar jag dagligen recept, tips och inspiration till att göra det lite enklare att äta nyttigt. Passar även på att påminna om nästa omgång av SockerDetox som drar igång 23 oktober.

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply