0 In Smoothies & smoothie bowls

Smoothie med rödbeta, blåbär och ingefära

Alltså kolla färgen på den här smoothien? Visst är den fantastisk? Tänk att en smoothie kan ha en sådan vacker färg, smaka så gott och dessutom vara proppfull av näring! Win win win, liksom.

I våras när jag träffade Mia och Lina från FoodPharmacy så var det två saker jag tog med mig vad gäller smoothies – rödbeta är fantastiskt gott i just smoothies och snåla inte på ingefära.

Rödbeta har ju en ganska speciell och söt smak. Den är god att bryta av med något syrligt som citron eller lime om du har det hemma.

rödbeta

Jag använder mig av frusen banan, avokado och blåbär i den här smoothien. Rödbetssmaken gör sig bäst riktigt kall enligt mig och jag gillar den glassiga konsistensen. Jag skalar även rödbetorna. Helst hade jag inte velat gjort det för mycket av näringen sitter i just skalen men det blir lätt en jordsmak i smoothien om rödbetorna inte är helt rena.

Vad gäller vätska så kör jag hälften krämig kokosmjölk och hälften kokosvatten. Det blir lagom krämigt och fräscht tycker jag. Det funkar så klart självklart med vilken sorts mjölk du föredrar eller har hemma.

smoothie rödbeta blåbär mjölkfri

Smoothie med rödbeta, blåbär och ingefära, 2 glas

Du behöver:

  • 2-3 mindre rödbetor
  • 1 liten eller en halv stor frusen banan
  • 0,5 avokado
  • 4 dl valfri mjölk
  • Färsk ingefära motsvarande ca 1 msk
  • 1-1,5 dl frusna blåbär

Gör så här:

  1. Skala rödbetorna och tärna.
  2. Häll alla ingredienser i en mixer och mixa slätt.
  3. Häll upp i glas och servera.

Min smoothiesamling

Om du gillar smoothies så får du inte missa min smoothie-samling. Där har jag samlat alla mina favorit-smoothies så att du enkelt kan hitta dem. Knappen här nedanför tar dig direkt till alla mina smoothies.

KLICKA HÄR FÖR ATT SPANA IN MIN SMOOTHIESAMLING >>>

 

Jag tycker att det är en bra vana att göra sig en smoothie med grönsaker, frukt och bär de dagar då de övriga måltiderna kanske är lite snåla på grönsaker. Ett enkelt sätt att få i sig sin dagliga dos frukt och grönt.

smoothie avokado

Missa inte filmen på YouTube

Missa inte filmen på min youtube-kanal där jag visar hur snabbt och enkelt du gör denna härliga smoothie. Om du gillar filmen så klicka gärna på tumme upp och tusen tack till alla er som prenumererar.

 

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

smoothie rödbeta blåbär

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply