0 In Smoothies & smoothie bowls

Smoothie med rödbeta och ingefära

Inlägget innehåller annonslänkar för produkter hos Bodystore och Granit

Gillar du rödbeta? Mamma och pappa har jättefina rödbetor hemma på deras gård nu och jag får med mig en bunt varje gång jag är ute på Tjörn. Därför har det blivit en smoothie med rödbeta mer eller mindre varje dag den senaste tiden. Idag tänkte jag dela ett av mina favoritrecept på rödbetssmoothie. Visst är färgen fantastisk!?

smoothie med rödbeta och ingefära

smoothie med rödbeta och ingefära

Rödbeta är verkligen supermat. Rikt på kostfiber som gynnar de goda tarmbakterierna och även hjälper till att hålla blodsockret stabilt. Det finns även mycket folat, b-vitamin, i rödbeta och det är bra för cellerna och för nybildande av röda blodkroppar.

Smoothie med rödbeta och ingefära

Jag burkar göra en lite större sats med smoothie, runt 5-7 dl, som jag sedan tar av under några dagar. Smoothien håller sig fräsch och god i minst 2-3 dagar i kylen. Jag tycker att en glas på 2,5 dl blir ganska lagom att dricka åt gången.

Du behöver:

  • 1 rödbeta
  • 1 bit ingefära (typ som toppen på din tumme)
  • 1-2 msk pressad lime
  • 0,5 banan eller motsvarande mängd mango
  • 1-2 dl frusna jordgubbar
  • 2-3 dl kokosmjölk eller kokosvatten (valfri mjölk eller vätska funkar så klart)

Gör så här:

  1. Skölj och skala rödbetan. Dela sedan i bitar. Jag skulle helst vilja ha skalet kvar för näringens skull men tycker att det är svårt att få bort smaken av jord.
  2. Lägg alla ingredienser i din blender och mixa slätt. Smaka av och tillsätt mer av något om du tycker någon smak behöver lite mer.

Skillnaden på kokosvatten och kokosvatten

Kokosvatten är en klar vätska och ”lättare” än kokosmjölk. Kokosvattnet utvinns från gröna kokosnötter och innan kokosnötens kött hunnit blandas med vattnet och bilda mjölk. Jag tycker att när det är varmt som nu på sommaren så är det fräschare och mer svalkande att ha kokosvatten i smoothie än tjock mjölk. Viktigt dock att den är riktigt kall så ljummen kokosvatten inte alls är gott, om du frågar mig.

Tips på snygga glas och sugrör

Jag brukar som sagt göra ganska rejält med smoothie när jag ändå är igång och förvarar i kylen. Då brukar jag hälla upp i en lite större glasflaska. Jag får ofta frågor om var jag har köpt mina olika glas och flaskor. De kommer från lite olika håll och mitt lager här hemma börjar bli lite väl stort. Men jag kan tipsa om Granits härliga utbud av bland annat glas och flaskor. De har även sugrör i glas och det är där jag har köpt mina. Sugrör är en av de plastprodukter som skräpar ner allra mest på jorden så känns bra att sluta med plast och köra glassugrör istället. Jag har inte upplevt några problem med att få rent dem men det finns även en liten borste att köpa till.

glas till smoothie

Om du är sugen på mer smoothie-inspiration så missa inte mitt samlingsinlägg där du hittar alla mina smoothies.

Recepttips:

>> Annikas smoothiesamling

grön smoothie med grönkål

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply