3 In Sötsaker - recept

Snickersglass med 3 ingredienser- raw, vegan

Bananerna i fruktskålen här hemma fick allt fler bruna prickar. Det var som om de skrek till mig att hitta på nåt nytt recept och använda dem. Det blev glass. Värmen som håller sig trots hösten gjorde att glass kändes som ett bra val. Tre ingredienser blev en riktigt god och enkel glass som jag tycker påminner, i alla fall lite grann ;), om snickers.

snickeriglass

Banan är en fantastisk bas i glass. Det ger en krämigt helt utan grädde, yoghurt, mjölk eller annat. Klart man får banansmaken. I det här receptet döljs den lite av jordnötssmöret. Jag gillar smaken av banan och tycker det ger en god sötma till glassen. Har man bananer som blir att brunare så är mitt råd att skära upp dem i bitar och frysa in. Perfekt bas i glass som här men också gott i till exempel smoothies.

banan

Snickersglass – ca 2-3 kulor

 • 1 fryst banan
 • 2 msk jordnötssmör utan socker
 • 2 rutor mörk choklad

Skär bananen i bitar och frys ett par timmar. Kör sedan i en mixer i ett par minuter. Lyft på locket och rör runt med en sked och få ner allt från sidorna. Mixa igen i ett par minuter. Det kan ta en stund att få glasskonsistensen men ge inte upp. Ha i jordnötssmör och blanda. Grovhacka chokladen och blanda ner i glassen med en sked. Servera och njut!

snickersglass

Glassen är god att äta som den är men också riktigt god till ett gäng plättar som de här. För att gotta till det ännu mer kan man som pricken över i’t ringla över lite härlig kolasås

bananglass

Jag hoppas att du gillar receptet och blir sugen på att testa. Det är verkligen enkelt och jättegott! Dela gärna inlägget vidare på till exempel Facebook om du gillade det. Det gör mig så glad när jag ser att ni delar vidare så att fler kan testa recepten.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  12 nyttiga matval som gör dig lyckligare |
  9 februari, 2017 at 12:00

  […] folsyra. Brist på folsyra har kopplats till depression och lättretlighet. Mitt recept på snickersglass görs på just […]

 • Reply
  Mimmi
  26 oktober, 2018 at 15:31

  Men åh så gott och enkelt.. ska testa detta i helgen. Tack för tipset!

  • Reply
   admin
   7 november, 2018 at 09:12

   Vad kul :) har ni hunnit testa? Vad tyckte ni?

  Leave a Reply