Hej fina fredag! Idag har jag ett riktigt gott recept på nyttigt godis att dela med dig. Ett recept som är precis så som jag gillar det – gott, enkelt och nyttigt. Sött och salt – en grym kombo. De här sötsalta mumsbitarna är perfekt till fredagsmyset eller eftermiddagskaffet. Ett lite nyttigare godis som sätter guldkant på dagen. De här sötsalta godingarna är baserade på dadlar och det ger en härlig mjuk kolakonsistens. Så sött, salt och kola – ja du förstår, det här är gott!

Sötsalta mumsbitar – 20 stora bitar

Blanda alla ingredienser och kör i en mixer till en slät deg. Kavla sedan ut mellan två bakplåtspapper till ca 1 cm tjocklek. Låt stå  kylskåp i 30-60 min och skär sedan upp i bitar. Förvara i kylskåp.

Innehåll per bit:

80 kcal – Protein: 3 gr – Kolhydrater: 5 gr –  Fett: 5 gr

Mer nyttigt gott på CEA

Om du vill ha mer inspiration till lite nyttigare godsaker så klicka på ”alla recept”  på menyn högre upp på sidan. Då kommer du till en översikt över recepten här på CEA. Där hittar du godis, glass, kakor och andra lite nyttigare godsaker. Alla recept på CEA är utan vitt socker och gluten. Här nedanför har jag valt ut några av mina personliga favoriter.

[contentcards url=”http://cleaneatingbyannika.se/kladdiga-snickersrutor-nyttigt-fredagsfika/” target=”_blank”]

[contentcards url=”http://cleaneatingbyannika.se/bounty-sandwich-med-glass-nyttigt-fredagsfika/” target=”_blank”]

[contentcards url=”http://cleaneatingbyannika.se/chokladbollar-lchfketobollar/” target=”_blank”]

Nu önskar jag dig en fortsatt härlig fredag och om du testar receptet, så dela gärna med dig i kommentarerna på bloggen, på insta, Facebook eller på annat sätt. Det skulle göra mig superglad!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *