0 In Mättande protein - recept

STEKT TORSK MED SALLAD PÅ PRIMÖRER & SKIRAT SMÖR

Här hemma äter vi fisk minst 2 gånger per vecka men jag försöker hela tiden öka på det. För det mesta blir det lax. Det känns på nåt sätt enklare att laga god lax än vit fisk tycker jag. Dessutom är lax en av barnens favoriter och därför tacksamt att ställa fram på bordet. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torsk med en ljummen sallad och skirat smör.

fiskmedljummensallad

För mig som försöker att inte överdriva mitt intag av mejerier så var denna rätt en fullträff. Helt fri från mejerier (bortsett från smöret) och riktigt fräsch och god. Det är min tallrik som du ser på bilden. Resten av familjen fick även kokt färsk potatis till och jag hade även gjort en sås på crème fraîche, majonäs och hackad dill till dem. För mig räckte det skirade smöret som jag hällde över för att göra mig mätt.

Jag är hela tiden på jakt efter inspiration till nya goda fiskrecept. Dela gärna med dig av tips och recept som du gillar i kommentarerna här nedanför. Tack på förhand :)

Stekt torsk med ljumna grönsaker och skirat smör, 4 port

  • 4 portionsfiléer torsk
  • 150 gr skalade räkor
  • 150 gr sockerärtor
  • 1 huvud färsk broccoli
  • 1 stor morot skuren i skivor
  • rädisor i skivor
  • 100 gr smör
  • riven pepparrot
  • salt och peppar

Skär broccolin i lagom stora buketter och låt koka upp i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg ner den skivade moroten, rädisorna och sockerärtorna. Ha i en matsked smör. Lägg på locket på kastrullen igen och låt grönsakerna bli ljumna.

Stek torsken i en panna med smör. Salta och peppra. Den sida som du lägger nedåt i pannan först brukar få finast färg. Vänd efter ca 2 minuter. När innertemperaturen är 48 grader så är fisken perfekt. Servera direkt med grönsakerna och räkorna.

Smält smöret långsamt utan att röra om. När det smält så häll försiktigt av det klara smörfettet och låt det grumliga i botten bli kvar i kastrullen. Häll sedan över fisken och grönsakerna på tallrikarna. Strö till sist över lite riven pepparrot. 

ljummensallad

torsk

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply