0 In Sötsaker - recept

Strawberry pops, min variant av cake pops

Det är alltid med lite sorg i hjärtat som jag inser att jordgubbs-säsongen går mot sitt slut. Samma sak varje sommar. Älskar de där veckorna när man kan frossa i färska jordgubbar. Det finns inte mycket som går upp emot den där stunden då man får smaka på sommarens första gubbe! Idag tänkte jag dela med mig av ett riktigt gott och mumsigt tips för att njuta av färska jordgubbar – Strawberry pops! En nyttigare variant av så kallade cake pops. Inte bara gott utan riktigt kul att äta också. Tänk vilken skillnad en liten pinne kan göra!

Läs mer:

>> Jordgubbar – ett av sommarens måsten

jordgubbarihand2

Årets sista jordgubbe-plockning är nog tyvärr gjord för min del. I måndags (mellan skurarna) var jag, lilla E och min pappa iväg och plockade lite mer jordgubbar på självplockningen ute på Tjörn. Jag tänker inte frysa in dessa som jag gjort med de jag plockade häromveckan. Dessa, sista gubbar, vill jag njuta av färska. Har en stor skål i kylen som jag njuter av så ofta jag kan. Imorse på frukostgröten, i eftermiddags några till kaffet och nu på kvällen ett gäng till skålen med kvarg. Mums!

Jordgubbe, choklad, pinne – så enkelt, så gott

atn1024_MILK 2Idag på eftermiddagen så testade jag en ny variant av att njuta av de sista färska gubbarna. Strawberry pops! En nyttigare variant av cake pops. Och godare om du frågar mig ;) Jag använde stevia-sötad choklad från nutri nick för jag ville ha ljus choklad just idag. Men annars tror jag mörk (som innehåller mindre socker än ljus) är minst lika gott att använda.

Strawberry pops

För de här små godbitarna behöver du:

  • Jordgubbar
  • Choklad
  • ”Strössel” i form av till exempel kokos och hackade nötter (jag använde pistasche för jag gillar den gröna färgen)
  • Pinnar
  • Något att sticka ner pinnarna under tiden chokladen stelnar

strawberrypops

Se till att jordgubbarna är torra. Stick sedan in en pinne i varje gubbe. Förbered något att ställa jordgubbarna i medan de torkar. Jag använde mig av en kruka fylld med sand. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Snurra sen jordgubbarna i chokladen och strö över valfritt strössel. Tryck sedan ner i sanden och se till att de står stadigt. Låt sedan torka innan du njuter av dina goda och fina strawberry pops!

strawberrypops3

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply