0 In Sötsaker - recept

UGNSBAKADE ÄPPLEN MED CASHEWGRÄDDE

Ugnsbakade äpplen med smak av kanel och honung – är inte det höst så säg? Det här receptet på äpplen fyllda med mandel, kanel och lite honung är ett perfekt sätt att njuta av våra svenska äpplen och ta tillvara på höstens råvaror. Ingrid Marie-äpplen är riktigt goda att ugnsbaka så här.

Jag gjorde de här förra helgen och ville hålla det helt mjölkfritt. Därför gjorde jag så kallad cashewgrädde till. En gott och lite annorlunda sätt att ersätta vispad grädde. Ett annat mejerifritt alternativ är vispad kokosmjölk eller grädde.

UGNSBAKADE ÄPPLEN MED CASHEWGRÄDDE , 4 port

Till de ugnsbakade äpplena, behöver du:

 • 4 äpplen
 • ca 1 dl mandel
 • 1 msk honung
 • 1 msk smör, ghee eller kokosolja
 • 1-2 tsk kanel (du kan hoppa över om du känner att sötman från äpplena räcker för dig)

Gör så här:

 1. Värm ugnen till 175 grader.
 2. Ta sedan ut kärnhuset ur de tvättade äpplena. Jag använde en så kallad äppelurkärnare men tryckte inte igenom hela vägen då jag ville ha kvar botten på äpplet. 1 cm från botten drog jag ur äppelurkärnaren och sedan använde jag en kökskniv för att peta ut kärnhuset.
 3. Placera i en ugnssäker form. Skär eventuellt av lite från botten för att få äpplena att stå stadigt.
 4. Hacka mandeln grovt. Rosta sedan lätt i en panna med smör, ghee eller kokosolja. Ha i honung och kanel. Se till att allt blandas.
 5. Fördela sedan mandelsmeten i äpplena.
 6. Grädda i ugnen i ca 15-20 min.
 7. Under tiden som äpplena bakas så gör cashewgrädden.

ugnsbakade äpplen cashewgrädde paleo vegan mjölkfri sockerfri

ugnsbakade äpplen cashewgrädde paleo vegan mjölkfri sockerfri

cashewgrädde

Cashewgrädde – Foto Annika Malm

Jag hoppas att du gillar receptet. Om du testar så blir jag som vanligt så klart jätteglad om du vill dela med dig i en kommentar här eller i någon av mina andra kanaler. 

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply