1) Lättlagat - enkla och goda recept/ 10) Lunch & middag/ 3) God vardagsmat

Veganska kikärtsbiffar med curry, vitlök och persilja

De här veganska kikärtsbiffar är snabbmat när den är som bäst. När du ändå är igång så gör dubbel sats och frys in och ta fram en annan dag när tiden är knapp. En eller ett par av de här biffarna passar även bra som mellanmål. Varma eller kalla.

Servera med en stor sallad eller lite lätt frästa grönsaker och en sås till om du vill. En grön hummus på gröna ärtor kanske eller varför inte en majonnäs med hackad inlagd gurka i. Kombon gurka och curry tycker jag själv är en riktig höjdare.

Recepttips:

kikärtsbiffar vitlök persilja curry

Ta gärna med barnen in i köket och låt dem hjälpa till att forma biffarna. Att låta barnen vara med gör dem mer nyfikna att smaka. Fullt logiskt egentligen, vi vill ju alla veta vad vi äter, eller hur?

Hos oss är det Ebba som är lite kinkig med maten men min erfarenhet är att om hon bara tar första tuggan, så kommer hon 9 gånger av 10 att fortsätta äta. De gånger hon är med och lagar maten, så smakar hon alltid på den efteråt. Ett enkelt sätt att få kräsna små munnar att smaka. Kul och mysigt sätt att umgås dessutom.

Veganska kikärtsbiffar med morot, curry och persilja

Hur många biffar det blir beror på hur stora du gör dem. Men receptet är lagom till två personer om det är tänkt som huvudrätt snarare än tillbehör.

Du behöver:

  • 250 gr kikärtor
  • 1 morot
  • 2 chiaägg (eller vanliga ägg)
  • 0,5 msk fiberhusk (eller malda psylliumfrö)
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl hackad persilja (färsk eller fryst)
  • 2 msk curry
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning.

Gör så här:

  1. Skölj av kikärtorna och lägg i bunke eller matberedare.
  2. Mixa slätt tillsammans med vitlök, husk och curry.
  3. Skala och riv moroten grovt.
  4. Med en slev eller gaffel, blanda ner morot, persilja och chiaägg.
  5. Smaka av och tillsätt salt och peppar.
  6. Låt smeten vila och svälla i ca 5 minuter.
  7. Forma biffar med blöta händer.
  8. Värm en panna med olja. Sänk sedan värmen och vändstek biffarna.
  9. Du kan även ugnssteka biffarna men jag tycker att det är fint att ändå vända dem i pannan för lite färg.

kikärtsbiffar vitlök persilja curry

Jag hoppas att du gillar receptet och om du testar, så glöm inte att meddela mig via kommentar, taggning eller mail. Alltid lika kul att höra vad ni tycker om mina recept. Har du önskemål på recept, så får du också gärna hojta till och berätta. Tar emot allt tips och önskemål med öppna armar.

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar