Godsaker - clean eating/ Mjuka kakor

Glutenfria muffins med vinbär

Muffins med vinbär och fria från gluten, mjölk och vitt socker. Enkelt recept som passar perfekt till fikat. Jag hade röda vinbär i mina men bara fantasin sätter gränserna.

IMG_1889[1]

 

Vinbärmuffins, 12 st små

Du behöver:

  • 3 ägg
  • 1 msk honung eller annan sötning (jag hade sötströ från Ica)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 gr smör (eller ghee)
  • 0,5 dl valfri mjölk
  • vinbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 vanlig.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner i äggen.
  4. Smält smöret och ha i mjölken.
  5. Blanda sedan ner i smeten.
  6. Fördela i 12 muffinsformar.
  7. Tryck försiktigt ner 4-5 bär per muffins.
  8. Grädda i ca 10-12 min eller tills de fått fin färg och är torra i mitten.

muffins

muffins

 

Annat som kan intressera

1 kommentar

  • Reply
    Tankar om sötning | Clean Eating by Annika
    27 augusti, 2015 at 10:47

    […] Du har väl inte missat mina goda bär och kokosmuffins? […]

  • Lämna ett svar