Ni som följer andra lågkolhydratsbloggar har säkert sett recept på zucchini-frallor. Åse som driver bloggen 56kilo var först ut och sen har andra också förälskat sig i frallorna. Jag har länge tänkt testa receptet men inte fått tummen ur, förrän idag. Men originalreceptet innehåller mandelmjöl och eftersom min man är nötallergiker så ville jag få till en nötfri variant. Det blev riktigt gott och receptet gav 7 mjuka och saftiga frallor.

IMG_1795[1]

 

 

Zucchinifrallor, glutenfria, nötfria, lågkolhydrat

7 st

Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig. 

Mixa 1 dl solrosfrö fint till en mjölliknande textur med en mixer eller stavmixer. Grovhacka även pumpakärnorna. Blanda detta med resten av de torra ingredienserna i en bunke.

Riv zucchinin och krama ut vätskan. Antingen kan du lägga det i ett durkslag och pressa den med handen mot nätet eller så kan du pressa med dina knutna händer (som du vrider ur en disktrasa).

Vispa äggen fluffigt med elvisp. Vänd sedan ner den rivna zucchinin.

Blanda äggblandningen med det torra ingredienserna och låt stå och svälla i 10-15 min.

Forma sedan 7 frallor och lägg på en plåt. Om du har blöta händer så går det enklare. 

Skär två fåror i varje fralla för lite finare utseende. Strö över lite sesamfrö.

In i ugnen i ca 25 min eller tills de är torra i mitten (använd en provsticka).

IMG_1813[1]

8 svar

  1. Bakade dessa idag. Gjorde halv sats. Blev 4 rejäla frallor. Supergoda och mättande! Rekommenderas verkligen! Tack för alla dinatt goda recept på din blogg. Jag har i princip tryckt ut alla och lagt i en pärm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *